SEGRE
L’aparador del tresor

L’aparador del tresorSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou Altaveu de Ponent Roots, i qui ens coneix sap que som més feliços amb temperatures agradables de primavera i estiu, ara ja amb la tardor ben entrada al calendari ens resistim a donar la benvinguda al fred, així que us parlarem d’un disc que desprèn calor des del segon u.

Showcase vol. II de Loud & Lone editat al 2001 pel segell A-Lone Productions és un disc que deixava entreveure que el seu alma mater, Roberto Ras Sánchez, acompanyat pel seu company de malifetes Borja Schust Juanco sabia molt bé el que es feia i el pas del temps l’han fet ser el professional del roots reggae més respectat de la Península, produint la majoria de grans discs de música jamaicana que s’han editat les darreres dècades nacionals així com alguns internacionals incloent-hi artistes de l’illa del tresor.

La seva carrera professional inicia a mitjans dels 90 i per sort nostra segueix a dia d’avui més actiu que mai vinculat amb mil i un projectes. Roberto Sánchez, natural de la freda ciutat de Santander, és un absolut apassionat de la música rastafari, és al carrer Nazarín de la seva ciutat on crea el seu propi estudi de gravació, Lone Ark, Roberto és multiinstrumentista, és tècnic, és productor i és cantant, i qui el coneix diu que és un apassionat de la seva feina i el seu grau d’exigència quan se suma a un projecte tan propi com amb la qui demana els seus serveis experts fan que res pugui sortir malament darrere una persona així.Showcase Vol.

II és un disc roots, extremament fidel a la sonoritat que Jamaica va veure i extrapolar arreu del món, bases feixugues amb cants de llibertat, on baix i bateria esdevenen un binomi sonor que hipnotitza tot qui l’escolti.El disc compta amb 9 talls. Alguns són reversions en clau dub del seu propi tema, alhora que es miralla amb la producció del recent desaparegut Lee Scracht Perry, una de les seves majors influències.

Roberto Sánchez, fa de Santander, ciutat amb un clima dur i fred un oasi de sonoritat tropical, fidel a les arrels més profundes del reggae i la seva cultura, un lloc de pelegrinatge per a tot amant de la cultura roots reggae i el fa a si mateix un dels productors més madurs i seriosos del gènere. La seva trajectòria ha anat in crescendo des de l’aparició d’aquesta gravació, que malgrat les noves tecnologies digitals ell prefereix per mantenir-se fidel a com es feien les gravacions a l’illa amb eines analògiques que transmeten un so càlid i gruixut.

tracking