SEGRE
Mapa 'kid-friendly'

Mapa 'kid-friendly'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies en parlava el diari SEGRE en un reportatge. Nosaltres ho recuperem avui perquè ens sembla una molt bona iniciativa i per explicar-los com funciona i què implica. Es tracta d’un mapa elaborat per Laura Dejuan, una professora i mare bloguera de Lleida que, des del 2016, es dedica a crear un mapa a través de Google Maps i a la seva pàgina web, Rocenacció, amb una cinquantena de llocs considerats kid-friendly, és a dir, aptes per a nens o, dit d’una altra manera, espais normalment d’adults amb racons de jocs per a nens o amb l’adaptació perquè s’hi trobin a gust. És una tendència a l’alça, i per això considerem que aquest mapa és important. Tant és així, que els comerços i els locals de restauració cada cop ho tenen més en compte, fins i tot indicant-ho a les portes.

A sota veuran l’adreça web del mapa. Si hi entren, descobriran que està estructurat en icones col·locades en els llocs exactes que l’autora considera kid-friendly. És fàcil de seguir. Icones de restaurants, de bolquers, de jocs, de perruqueries i de cafeteries, entre d’altres. Si cliquen qualsevol d’aquests elements, els apareixerà una pantalla flotant que els donarà una breu descripció que indica les característiques kid-friendly del local, juntament amb una fotografia i els detalls de localització. Per exemple, si cliquem damunt d’un restaurant, la informació que apareix és una fotografia del local i, a la descripció, hi podrem llegir que aquest local té una sala amb un castell inflable.

Ara, com que són a la pàgina d’aquesta lleidatana, els recomanem que s’hi quedin una estona i hi facin una visita. Si tenen criatures, potser els interessa guardar-ne l’adreça als favorits, perquè Dejuan escriu de forma periòdica al blog sobre activitats en família i per sortir amb nens, recomanacions, llocs nous a descobrir, activitats per fer a casa i tota mena de manualitats. També hi trobaran un calendari d’activitats familiars i una guia de museus i entitats de Lleida.

Ja no tenen cap excusa per no agafar el cotxet i sortir a descobrir món el cap de setmana. O Lleida, en aquest cas.

Mapa ‘kid-friendly’

Mapa ‘kid-friendly’

tracking