SEGRE
Càmeres d’acció (2)

Càmeres d’acció (2)SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada els vam explicar que les càmeres d’acció s’han convertit en un dels dispositius preferits per retratar moments d’una forma especial. Aquest tret distintiu ve donat per l’àmplia capacitat per gravar en formats i situacions extremes i on no arriba la capacitat dels nostres telèfons mòbils habituals, com pot ser, per exemple, baixant un pendent amb bicicleta o nedant sota l’aigua. Però què passa si van a una botiga d’electrònica i pregunten per aquestes càmeres d’acció? A continuació repassem algunes característiques perquè puguin aclarir les idees. En primer lloc, hem de parlar-los de la resolució de gravació.

Aquests dispositius acostumen a gravar, com a mínim, en Full HD, que serien els 1080p, una capacitat prou alta per veure-ho en molt alta qualitat en qualsevol pantalla. Les d’última generació ja graven als anomenats 4K, una resolució que dobla el Full HD que, tot i la bona qualitat, costa de trobar pantalles que ho puguin reproduir i fins i tot programes prou potents per editar vídeos en aquesta qualitat.

I els suports? La setmana passada els vam dir que les GoPro van establir un sistema de suports i gadgets que les altres marques s’han afanyat a copiar, de manera que per aquest fet no els ha de preocupar, ja que totes les càmeres són pràcticament compatibles amb tots els suports: cap, casc, braços, cames, pit, cintura, pal de selfies, etc.

Però com puc veure el que estic gravant? Bona pregunta. Les càmeres d’acció han anat millorant fins al punt que les de darrera generació ocupen la meitat del que ocupaven les seves predecessores. I, és clar, no queda lloc per les pantalles, per tant no podran veure què estan gravant. Però els direm que en els darrers mesos han aparegut càmeres amb wifi, que es connecten amb els nostres telèfons per mostrar què s’està gravant, al moment.

Aquests són tres punts clau a l’hora d’adquirir una càmera d’acció, però n’hi poden haver d’altres, com el tipus d’estabilitzador, l’angle de l’objectiu o la qualitat de les fotografies, d’alguna manera s’han de diferenciar per tenir preus que varien des dels 100 fins als 600 euros.

Càmeres d’acció (2)

Càmeres d’acció (2)SEGRE

tracking