x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

Menú Lectura

Google ens vigila (segona part)

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualitzada 15/05/2017 a les 11:30
Google ens vigila (segona part)

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Google ens vigila (segona part)

SEGRE
Google ens vigila (segona part)

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© Google ens vigila (segona part)

SEGRE

A la primera part d’aquest article els vam parlar de com Google ens observa i ho sap pràcticament tot de nosaltres. Els vam explicar que és per als usuaris que utilitzen habitualment el sistema de Google, ja sigui a través del mòbil Android o a través del navegador Chrome. Sigui com sigui, tant Android com Chrome són líders en els seus mercats. Si ens està llegint, vostè té moltes possibilitats de ser usuari del cercador més popular d’Internet.

És probable que hi hagi gent a la qual no li importi que una empresa li segueixi el rastre i ho emmagatzemi tot en discs durs, però creiem que molta altra gent es deu preguntar com pot limitar aquesta intromissió en la seva vida privada. Si són usuaris de Google (Android, Chrome), tenen al seu servei la pàgina de la configuració de la privacitat de Google (myaccount.google.com), on a partir d’unes senzilles pantalles podran configurar els aspectes més rellevants del seu rastre digital, sempre i quan sigui a través dels productes de Google. Podran controlar, per exemple, si volen que els registri el llistat de tots els vídeos que mirin a la plataforma Youtube, la difusió i visibilitat de la seva informació personal, així i com del seu número de telèfon, les activitats i cerques a través del mateix cercador de Google i la navegació que en faci a través del seu navegador Chrome. Inclús podran configurar la qualitat de la publicitat que els mostri Google a través del llistat d’afinitats que l’empresa ha fet de vostè.

I si utilitzen algun sistema mòbil que no sigui de Google? Doncs passa d’una forma molt similar. Si utilitzen dispositius de marca Apple o Windows podran accedir també a les seves dades personals i configurar com volen ser vigilats. Volen més trucs? Des d’aquí els recomanem que utilitzin la navegació privada dels seus navegadors i que no acceptin tant a la lleugera quan el seu sistema operatiu els demani permisos quan utilitzin el sistema de navegació mòbil, els mapes o algunes aplicacions que es basen en el moviment de l’usuari.

Temes relacionats
Comenta el contingut

Descobrir
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre