SEGRE
Jocs en 2D

Jocs en 2DSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui els volem parlar d’un joc d’ordinador diferent i que trenca amb tot allò que suposem com a normal. Vivim en una època en què cada generació de videoconsoles i ordinadors incorporen més i millors processadors que mostren gràfics que ja semblen pràcticament reals, amb experiències immersives innovadores, sobretot gràcies als cada cop més populars sistemes de realitat virtual. Un dels problemes que afecten la majoria d’aquests jocs de grans proporcions és el temps d’aprenentatge i el fet d’haver d’invertir-hi hores de joc per tal d’assegurar saber-ne tots els truc, fet que tira enrere molts possibles jugadors que no poden ni volen haver-s’hi de trencar gaire el cap. Probablement jugadors que van començar a jugar amb jocs senzills i amb comandaments amb dos botons d’acció.

Avui els portem un joc que entronca amb una altra disciplina de què els hem anat parlant en aquestes columnes, el crowdfunding. Es tracta de Blasphemous, un joc que a molts de vostès els recordarà aquells jocs de pràctica senzilla de les primeres consoles que van tindre a casa, com la Master System o la SuperNintento. En primer lloc els direm que els creadors del joc l’estan desenvolupant sota l’aparença de joc de plataformes en dues dimensions i basant-se en l’art del píxel.

Per entendre’ns, jocs de baixa qualitat gràfica, a priori, on l’acció es desenvolupa de forma horitzontal, com els vells jocs que tantes hores els van fer passar davant la pantalla. Però no es creguin això de la baixa qualitat. Ho és si ho comparem amb els jocs actuals més populars, però els podem assegurar que les primeres imatges d’aquest joc ens mostren paisatges fantàstics i escenaris onírics d’una alta qualitat compositiva. Gairebé poètica.

Els creadors del joc, que són els mateixos que ja van crear-ne un altre d’estil molt similar, The Last Door, han demanat ajuda a través de Kickstarter, la plataforma de micromecenatge més popular dels Estats Units.

Si aconsegueixen la quantitat el desenvoluparan per a tots els dispositius habituals.

Jocs en 2D

Jocs en 2DSEGRE

tracking