SEGRE
Fidget Spinner

Fidget SpinnerSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa unes setmanes el diari SEGRE parlava en un reportatge d’aquest petit joc que s’ha convertit en la darrera moda per als més petits de casa i que porta de corcoll els professors dels col·legis. Es tracta d’un aparell de dimensions reduïdes que, a través d’un impuls manual, gira diversos minuts sobre ell mateix gràcies a una sèrie de rodaments interns. Del Fidget Spinner, que per cert no és nou ja que va aparèixer als anys 90, es diu que ajuda a calmar l’estrès de qui hi juga, ja que el seu moviment harmònic pot resultar hipnòtic.

Però si vostè vol comprar-se’n un, veurà que a priori poca cosa podrà fer més que fer-lo girar de forma repetida entre els dits. La universalitat d’Internet ha fet que YouTube hagi omplert la xarxa de vídeos que donen un gir, valgui la redundància, a l’Spinner. Els usuaris han anat trobant reptes a través de nous moviments, postures i formes d’utilitzar-lo que doten l’aparell d’una segona vida, la d’aconseguir els trucs que proposen els altres usuaris a la xarxa.

Com a mostra, només caldrà que entrin a YouTube i cerquin “Fidget Spinner Tricks” (trucs, en anglès). Els donarà prop de 4 milions de resultats de vídeos on usuaris mostren filigranes amb l’aparell girador.

Però ara els sorprendrem dient-los que, a més, existeixen multitud de Fidgets Spinners virtuals. Només cal que vagin a les seves botigues del seu sistema mòbil i veuran com hi ha desenes d’aplicacions que simulen el moviment del joc, inclús amb el so original i amb una sensació antiestrès similar a l’original.

Com en el món físic, al virtual també n’hi ha per a tots els gustos i colors i només caldrà que passin el dit per la pantalla per a fer-lo funcionar. Aquestes aplicacions del joc virtual incorporen, a més a més, un sistema de puntuacions, on sabrem quants cops hem aconseguit fer-lo girar sobre s mateix i és clar, compartir-ho a la xarxa entre les nostres amistats.

No sabem quant durarà la moda, però si volen provar-ho abans de comprar-se’n un, podrien provar el virtual, que és gratuït a les botigues d’Android, iOS i Windows.

Fidget Spinner

Fidget SpinnerSEGRE

tracking