SEGRE
Edició fotogràfica

Edició fotogràficaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba el bon temps i alguns de vostès ja comencen a olorar les vacances d’estiu, que molt probablement retrataran amb la seva càmera fotogràfica. Recordin que si ho fan en càmera de vídeo, fa unes setmanes els vam donar trucs i consells per fer-ho de la millor manera i amb les millors eines possibles. Però si són dels que viatgen amb la bossa de la càmera per mirar d’enganxar totes aquelles instantànies que puguin, segurament els interessarà aquest espai, on els explicarem alguns programes per editar i millorar les seves fotografies de cara a la projecció d’imatges que faran als seus amics després de les vacances.

En primer lloc, si els agrada la fotografia i busquen el programa més complert per editar de la forma més potent possible, Adobe Photoshop és el seu programa. Per un pla de subscripció de 12 € al mes podran gaudir de l’eina més potent i professional del mercat. De la mateixa companyia, Adobe, és Lightroom, que trobaran per un preu similar al seu germà Photoshop i que els resultarà una eina molt interessant si el que necessiten és poder treballar amb grans fluxos d’imatges. Té menys possibilitats d’edició però és molt útil per treballar amb grans quantitats d’imatges.

Però potser són dels que no volen gastar-se diners per un programa i prefereixen provar sort amb programes de lliure accés a la xarxa. Des d’aquí els en podem recomanar uns quants, com el popular Gimp, que és de codi obert i probablement la més potent –i complicada– de les eines gratuïtes d’edició.

Gimp va néixer per oferir una possibilitat d’edició de fotografies per als usuaris del sistema Linux, però ja ha saltat la barrera i està disponible per a totes les plataformes. Però si busquen una eina senzilla per editar les seves imatges de l’estiu els direm que, si tenen la darrera versió de Windows o Mac, podran utilitzar l’aplicació nativa Fotos, eina que malgrat tingui el mateix nom per a les dues plataformes, no tenen res a veure l’una amb l’altra.

Si tenen espai i volen tenir més opcions, Photoscape, Fotor, Pixrl o Befunky.

Edició fotogràfica

Edició fotogràficaSEGRE

tracking