SEGRE
Facebook Messenger

Facebook MessengerSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui ens posarem nostàlgics recordant el que, per a tota una generació, va ser un element fonamental per a la vida social: el popular Messenger de Hotmail, una eina de xat que va enganxar durant anys molts joves i adolescents.

Messenger va evolucionar fins a convertir-se en una eina completa. Si als inicis només s’hi podia xatejar, amb el temps es va convertir en una plataforma de jocs, trucades i un ventall d’opcions que convertirien un simple xat en una plataforma en si. I ara, després de gairebé una dècada, ho tornem a reviure gràcies a Facebook. La gegantina plataforma social de Mark Zuckerberg ha transformat el senzill panell de xats ràpids de Facebook en una aplicació en si mateixa. Des de fa un temps ja es poden obrir les converses en l’aplicació Messenger, des d’on podrem descobrir noves possibilitats. Algunes d’aquestes opcions ens recorden, com els dèiem, al primigeni Hotmail, com són els jocs en línia, on poden jugar els dos interlocutors de la conversa. Hi trobarem jocs clàssics, d’assimilació ràpida i coneguts per tothom, com el billar o el solitari. Altres opcions són la d’enviar missatges de veu, imatges en moviment en format gif, captures de pantalla, imatges i fins i tot planificar actes d’agenda entre els participants en una conversa. Facebook ha anat més enllà i ha aprofitat aquesta novetat per crear extensions, eines que aporten empreses de tercers per millorar el funcionament de l’aplicació en qüestió. Els parlem, per exemple, d’Spotify, que ha creat una extensió que facilita la possibilitat de crear llistes de reproducció col·laboratives, de manera que els diferents integrants d’una conversa a Messenger podran anar aportant les seves cançons per crear una llista única.

Per què té tant interès Facebook per millorar Messenger? Per guanyar diners. Un altre dia els ho explicarem amb calma, però la xarxa social fa temps que estudia noves formes d’interacció entre les empreses i els seus possibles clients, de manera que els interessa que aquests es quedin a Messenger i l’utilitzin el màxim de temps possible. Lògic, oi?

Facebook Messenger

Facebook MessengerSEGRE

tracking