SEGRE
Més jocs ‘vintage’

Més jocs ‘vintage’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Darrerament els hem estat parlant de jocs i videoconsoles. No debades, és un sector que va a l’alça, per l’auge de dispositius, els nous models de negoci i el canvi social i d’estatus dels que hi juguen. Fixin-se que fins ara estava (i està) fins i tot mal vist que una persona, més enllà de la vintena, jugués a jocs d’ordinador o de videoconsola. La cosa ha canviat i ja se’n diu gamers. Fins i tot molts es guanyen la vida sobradament, a través de la xarxa, fent i compartint vídeos en què expliquen com juguen. Fins i tot hi ha competicions internacionals i els mateixos gamers hi participen i tenen seguidors arreu del món.

Milions de persones prefereixen veure com juga algú altre que fer-ho elles mateixes. En aquesta columna, els hem anat explicant l’evolució dels jocs. Fins i tot, fa un parell de setmanes, els parlàvem de la nova plataforma de jocs de Microsoft que permetrà, per primer cop, jugar en qualitat 4K, un salt de qualitat mai vist fins ara. Però sabem que molts de vostès, com nosaltres, encara mantenen el record dels vells jocs, aquells vintage, els que els van fer entrar en el món de les partidetes entre amics, amb una jugabilitat senzilla i que no requerien ni potència ni grans combinacions de botons.

Per això els portem, per als més nostàlgics, una pàgina en la qual podran gaudir d’aquests jocs, la majoria (o gairebé tots) descatalogats, amb la qual podran passar una bona estona, sigui recordant com hi jugaven o intentant superar aquell rècord que van deixar a mitjans dels 80. Només cal que entrin al web archive.org, cliquin al menú de software que veuran a la part superior esquerra i, després, cliquin a l’apartat “MS-Dos Games”. Tan senzill com això. Si encara dubten, els donarem alguns noms que els faran deixar un moment el Lectura (però recuperin-lo després, facin el favor) per provar-ho: Prince of PersiaStreet Fighter, Indiana JonesDoom, Bomberman, Double DragonGolden AxeLemmings, o Pac-Man, entre molts d’altres.

Hi podran jugar de manera gratuïta a través del seu navegador, sense instal·lar res i amb els botons del teclat.

De res!

Més jocs ‘vintage’

Més jocs ‘vintage’SEGRE

tracking