SEGRE
Practicar ortografia

Practicar ortografiaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada els vam donar idees d’oci multimèdia per passar l’estiu, tot analitzant les plataformes de contingut audiovisual més populars del mercat actual. Però no tot pot ser, en aquest període estival, diversió. Recorden aquells quaderns de color taronja que havien de fer durant els mesos de vacances? Doncs avui els canviarem per una aplicació per tal de millorar la nostra ortografia i fer menys faltes.

Creuen que no els fa falta? A vostès potser no, no ho posarem en dubte, però diversos estudis asseguren que els més joves de casa, habituats als vicis i virtuts del llenguatge a través de les xarxes socials (immediatesa, tipus de teclats, emoticones, abreviatures), cada cop cometen més faltes d’ortografia. Això és fruit del poder que té, en els joves, la memòria visual, un mecanisme natural per interioritzar paraules ben o mal escrites que té especial rellevància en els primers anys de vida.

Per això avui els parlem de Walinwa, una plataforma educativa que pretén implementar les mateixes tecnologies que utilitzen els joves per ajudar-los en l’ortografia mitjançant jocs de paraules i objectius que hauran d’anar superant a través de pantalles. Aquest producte, que va néixer l’any 2015, segueix l’estela de Duolingo, eina de la qual vam parlar en aquest mateix espai mesos enrere. Si Duolingo serveix per aprendre o millorar idiomes, Walinwa seria la versió per a millorar l’ortografia.

És una plataforma de pagament que costa entre 12 i 27 euros segons el temps d’estada al curs. Malgrat això, té una oferta de prova de 15 dies, per si volen provar-ho abans d’apuntar-s’hi definitivament. Té diferents nivells segons les edats dels alumnes i cada dia proposa sessions personalitzades en línia de 10 a 15 minuts on es repassen algunes de les fins a 700.000 paraules que tenen registrades. Walinwa està orientat tant a alumnes de Primària i Secundària com a persones de qualsevol edat que vulguin millorar les faltes ortogràfiques. Aquesta plataforma utilitza el propi navegador dels seus ordinadors o tauletes, de manera que no els farà falta descarregar cap aplicació externa.

Practicar ortografia

Practicar ortografiaSEGRE

tracking