SEGRE
Evitar embussos

Evitar embussosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inici de setembre significa, per a la gran majoria de mortals, la tornada a la temuda rutina, un pas cap a les obligacions que es van deixar unes setmanes enrere i un altre cap a aquells nous propòsits que ens hem demanat a nosaltres mateixos i que haurem de recuperar i revisar a finals d’any. Com sigui, la tornada a la rutina general es pot traduir en malsdecaps a l’hora de moure’s per la ciutat. Per això avui els portem una aplicació que els pot ser útil en aquest sentit. Es tracta de Faster City, una eina que ens ajudarà a moure’ns de forma intel·ligent intentant evitar obres i embussos que ens poden fer arribar tard a la nostra destinació.

Faster City es basa en un sistema de bots, dels quals ja vam parlar unes setmanes enrere, que ens donaran indicacions basades en altres aplicacions per tal d’agafar les vies més ràpides o les més econòmiques segons l’estat de les carreteres i els avisos o incidents que es detectin.

De fet, aquesta idea ja la recullen la majoria d’eines de navegació via geolocalització, ja sigui la més popular, Google Maps, o les seves versions de Windows o Apple.

Aquestes recullen, en temps real, les incidències de trànsit més recurrents a les nostres carreteres, de manera que si hem d’agafar una via ens dirà si va més o menys carregada de vehicles, si hi ha retencions o si hi ha hagut algun accident. Faster City va un pas més enllà i ens donarà alternatives, a part de fer-ho per les diferents formes de mobilitat més populars, caminant, en bicicleta o en transport públic. A més, segons la previsió meteorològica, ens indicarà el millor mitjà de transport per moure’ns.

Com ho fan? L’eina llegeix en temps real les incidències de trànsit, dades Open Data, així com les dades en temps real de Metro i Renfe. I tot a través d’un bot, com els dèiem al principi. L’eina, que és gratuïta, es pot fer servir a través d’aplicació per iOS o per xatbot de Telegram. Això sí, de moment només funciona per a la ciutat de Madrid, però en breu es podria estendre a la majoria de ciutats espanyoles.

Evitar embussos

Evitar embussosSEGRE

tracking