SEGRE
Aplicacions per votar

Aplicacions per votarSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui, 1 d’octubre, és possible que molts de vostès s’hagin aixecat amb ganes d’anar a fer coses que no fan habitualment com, per exemple, votar. Això, està clar, si després d’escriure aquest article encara és possible. Com sigui, aprofitant l’efemèride d’avui, els portem eines per poder realitzar votacions, o referèndums o enquestes o com vulguin dir-ne, a través de la xarxa. No, no pateixin, són aplicacions per escollir democràticament coses senzilles, al menys, més que determinar el futur d’un país. Quants cops, per exemple, s’han hagut de posar d’acord per establir un dia per fer un sopar de grup o per escollir un regal que volen fer a alguna parella que es casa? Manta vegades.

Ja està més que demostrat que a través de Whatsapp o programes similars de xat en directe aquesta tasca resulta feixuga. O per correu, més del mateix. Els deu sonar Doodle, una eina molt popular per realitzar consultes entre particulars. Només caldrà escollir una pregunta, ubicació, text explicatiu i les possibilitats de resposta. I Internet i les aplicacions de missatgeria faran la resta. Al moment es podrà veure qui ha votat cada opció mitjançant nom o correu electrònic, a fi de determinar la solució definitiva. Una altra eina per l’estil és Ferendum, on podran realitzar les mateixes accions que Doodle i amb el mateix objectiu. També els recomanem els formularis de Google. Malgrat ser una eina més completa pel tipus de preguntes i respostes que es poden formular, els permetrà crear un gran registre de respostes, sense resultar complex a nivell d’usuari.

Evidentment totes aquestes aplicacions funcionen molt bé en les xarxes socials, mitjans per als quals han nascut. Totes són gratuïtes, tot i que Doodle, que serà la que més podran reconèixer d’aquesta llista, té opcions Prèmium, que els serviran per realitzar enquestes i votacions amb una interfície personalitzada, sense publicitat i amb encriptació especial perquè no puguin ser saquejades. Però vigilin, a vegades, per molt bona intenció que hi posem, el binomi WhatsApp més Doodle pot desembocar en el caos més absolut.

Aplicacions per votar

Aplicacions per votarSEGRE

tracking