SEGRE
Desbloquejar el mòbil

Desbloquejar el mòbilSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agafen el seu telèfon mòbil. Activen la pantalla i el desbloquegen utilitzant un patró que han creat amb la combinació de nou punts que apareixen a la pantalla. I això ho fan moltes vegades al llarg del dia. Si acaben d’assentir amb el cap, no pateixin: gairebé tothom ho fa. N’hi ha que se’l preparen per poder-lo desbloquejar amb un sol dit i utilitzant quatre punts, i n’hi ha d’altres que utilitzen els nou disponibles en complicats moviments per la pantalla.

Ara els direm una cosa que potser ja intuïen però que la revista Wired ha confirmat: qualsevol persona que vegi com desbloquegen el mòbil amb un patró té moltes possibilitats de retenir-lo. És a dir, per moltes cabrioles que fem amb els dits, la seguretat és relativament baixa.

Segons l’estudi que publica Wired, dos de cada tres persones que veuen un patró d’algú altre són capaces de reproduir-lo. I només una de cada deu pot fer el mateix quan es tracta d’una contrasenya de sis dígits. El patró, que va ser una idea de bloqueig innovadora en el seu moment, ja no ho és tant. Fins i tot els mateixos dispositius alerten que aquesta forma té una seguretat moderada, inferior a la que dèiem anteriorment: la contrasenya xifrada. Si algun malfactor es proposa robar-nos el dispositiu o les dades personals que conté, només hauria de fixar-se en el rastre del nostre dit. Fins i tot mirant el desgast de la pantalla es pot entreveure.

Els fabricants fa temps que lluiten per desenvolupar les millors formes de desbloqueig. Prova d’això són les noves formes, com ara el fingerprint, la petjada digital del dit; el faceprint, un escaneig directe del rostre, o l’eyeprint, un sistema que fa el mateix amb els nostres ulls. També hi ha sistemes de desbloqueig a través de la veu.

En definitiva, la tendència ens porta cap a escenaris en els quals cada cop haurem de tocar menys la pantalla i en què el mateix sistema detectarà, a través de dades biomètriques, qui som. No descartin que el seu mòbil sàpiga qui és qui a través dels batecs del cor, la manera de caminar o bé la ruta que estiguem fent en el nostre dia a dia.

Desbloquejar el mòbil

Desbloquejar el mòbilSEGRE

tracking