SEGRE
L’any en píxels

L’any en píxelsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No, avui no els parlem de cap aplicació ni de cap gadget tecnològic, sinó d’una forma curiosa d’analitzar el dia a dia que, això sí, ha fet servir la xarxa per popularitzar-se. Es tracta de l’any en píxels, una manera molt clara d’aconseguir una espècie de mapa de calor de com ens ha anat l’any.

El seu funcionament és molt senzill. Només han d’agafar una típica llibreta quadriculada i dibuixar-hi el contorn d’un requadre de dotze columnes i trenta-una files. Les columnes representen els mesos i les files, els dies, així cada quadre de la quadrícula serà un dia. A sota, si volen, hi poden dibuixar una llegenda dels colors que utilitzaran per pintar cada un dels quadres, per tant, dels dies. La idea de la iniciativa és que cada dia hauran de pintar cada quadre del color que toqui segons els hagi anat la jornada. Per exemple, groc pot significar que els ha anat bé, negre que els ha anat malament o vermell si ha sigut un dia regular.

A poc a poc se’ls anirà dibuixant, gràcies als colors, el mapa de la seva vida. I per què en parlem en un espai dedicat a Internet? Doncs perquè, com els dèiem, la iniciativa ha pres volada gràcies a l’etiqueta #yearinpixels, on els usuaris, preferiblement a Instagram, mostren els seus propis mapes de calor. Els podrà ajudar, al final de la jornada, per entendre per què els ha anat bé o malament el dia, i així, fent una revisió del que ha passat, mirar de millorar aspectes vitals.

I, si volen, a finals d’any o quan els vingui de gust, fer un anàlisi complert de la situació. Potser, marcant el seu dia a dia, els apareixen etapes de l’any més alegres o més tristes. Hi ha usuaris que juguen amb dos colors i n’hi ha que n’utilitzen un grapat. Fins i tot n’hi ha alguns que divideixen els quadres en dos parts per mostrar-hi dos sentiments a la vegada.

Les possibilitats són moltes i els emplacem a visitar l’etiqueta #yearinpixels d’Instagram per prendre idees interessants d’aquesta iniciativa d’autoanàlisi.

Aquesta és una de les múltiples iniciatives que, gràcies a la xarxa, agafen una dimensió global que permet que una idea passi de casa nostra a l’altra punta del planeta.

L’any en píxels

L’any en píxelsSEGRE

tracking