SEGRE
Aprendre història jugant

Aprendre història jugantSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És força habitual que en aquesta secció els parlem d’aplicacions o jocs que ajuden a l’aprenentatge, sobretot per als més petits de casa. Però avui els portem una idea trencadora que pot revolucionar l’aprenentatge en fases posteriors de la vida educativa. Molts joves –i no tan joves– estan enganxats a jocs d’alta tensió. Què pot passar si es converteixen aquests jocs en educatius? I això és el que han pensat els desenvolupadors de la saga Assassin’s Creed.

Si no els sona, els direm que és una saga francesa de jocs molt popular en la qual la violència i el sexe hi juguen un paper primordial. Els jugadors entren en mons sandbox, és a dir, jocs amb escenaris gegants per on es poden moure lliurement per tot arreu amb diferents opcions i objectius. La darrera entrega, aclamada com totes, és Assassin’s Creed Origins, i el joc té lloc a l’antic Egipte, concretament al segle I aC de l’època de Cleòpatra, amb escenaris recreats al mil·límetre i amb un estudi acadèmic previ, on el jugador pot contemplar les piràmides de Keops, la ciutat d’Alexandria, Memfis, el Nil o la vida quotidiana dels seus antics habitants.

Ara imaginin, per un moment, poder moure’s per aquest món interactiu amb el seu personatge sense cap més objectiu que el de contemplar aquestes obres impressionants tal com eren a la seva època, veure com s’ho feien els habitants per fer pa, descobrir per què l’Esfinx no té nas o com s’ho feien per momificar els cossos dels difunts. Tot això sense combats pel mig, amb temps il·limitat i amb prop de 80 rutes temàtiques. El resultat és un joc didàctic realment espectacular anomenat Assassin’s Creed Discovery Tour. Una iniciativa per explicar la història als joves d’una forma immersiva i en entorns als quals estan plenament habituats.

L’empresa creadora, Ubisoft, publicarà el joc durant el mes de febrer a través de les plataformes PS4, Xbox One i PC i serà gratuït per als jugadors que hagin comprat el joc original, Origins. Qui sap si estem davant d’una nova modalitat de reaprofitament de jocs per a nous usos amb una immersió completa.

Aprendre història jugant

Aprendre història jugantSEGRE

tracking