SEGRE
Vero

VeroSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diuen, dels productes a la xarxa, que quan alguna cosa és gratuïta és perquè l’usuari és el producte. Ho expliquem ràpidament. Quan vostè entra a Facebook, Twitter o Instagram ho fa de forma gratuïta, però cada cop que clica a un producte, un contingut o qualsevol estat d’un amic seu, els algoritmes i aranyes d’aquestes empreses ho registren per tal de conèixer una mica més el seu comportament i gustos. Tant si ens agrada com si no, ja ningú dubta que ho saben tot de nosaltres. Des d’aficions i gustos musicals fins als productes de moda que comprarem la propera temporada.

I si els diem que hi ha una xarxa social que no vendrà els seus gustos, que acaba de sortir del forn i que ha irromput amb molta força? Els parlem de Vero. Els seus creadors asseguren que el seu negoci no es basa a comercialitzar les dades dels seus usuaris. I com guanyarà diners? Vero utilitza un sistema de recomanacions a través de grans plataformes com iTunes, iBooks o TheMovieMBD, de manera que, cada cop que un usuari publica una cançó o recomana escoltar-la, els propietaris de l’aplicació reben una quantitat de diners per fer-se prescriptors del contingut. I això passa amb llibres, pel·lícules, música o llocs d’interès. A més, l’aplicació serà, a priori, de pagament, i tindrà un element fix de donacions.

Vero és una plataforma cuidada gràficament, que barreja diferents aspectes d’altres xarxes ja conegudes, com Pinterest, Instagram, o Google Plus. D’aquesta última, la de Google, agafa el concepte dels cercles de privadesa en quatre blocs. Així, l’usuari podrà dividir quins continguts mostrar a diferents categories d’amistats, des dels blocs més íntims als d’amistat, coneguts i seguidors en general.

Si tornem al model de negoci, els direm que Vero retorna als vells intermediaris prescriptors i que posaria en perill l’estatu quo de les grans plataformes mundials regnades per Zuckerberg. Però haurà de batallar molt per arribar als més de mil milions d’usuaris i amb el perill de la fuga massiva quan es converteixi en una xarxa social de pagament.

Vero

VeroSEGRE

tracking