SEGRE
La moda dels videojocs ‘indie’

La moda dels videojocs ‘indie’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si vostè és un àvid consumidor musical, és molt probable que estigui acostumat a escoltar la paraula indie. No és més que una abreviació de la paraula independent i, en la música, una etiqueta musical que vol distingir entre aquells grups o solistes de talant més comercial dels més alternatius, aquells que ja sigui per la producció o per l’estil musical s’allunyen de les grans masses de consumidors.

El concepte indie el tenim molt associat a la música, però el podem trobar en una gran quantitat de categories i productes, com en la moda. En aquest cas, avui parlem del món dels videojocs, on aquesta terminologia ha agafat un gran importància gràcies a la irrupció de noves tecnologies i plataformes que han abaratit i facilitat l’arribada dels videojocs a tots els públics. Prova d’això és que vostès poden jugar, quan vulguin, a qualsevol videojoc sense tenir cap consola a casa. Amb el seu mòbil ja fan. Si tornem al concepte indie, trobaran que, fora del circuit comercial de jocs de gran format i milions de dòlars gastats en producció, hi ha un petit sector que edita jocs de producció més petita, gairebé artesanal, molts dels quals de gran qualitat gràfica.

Alguns d’aquests jocs s’han acabat convertint en jocs de gran èxit, com World of Goo, 7 days to die o la joia de la corona, Minecraft. Com sigui, els jocs de tall tenen un univers propi, amb portals informatius com indiegames o d’altres dedicats a la gestió de les vendes d’aquest tipus de jocs, com Steam i el seu apartat de jocs independents.

Si cerquen aquest tipus de jocs els direm que, d’entrada, acostumen a tenir preus més econòmics que els jocs de gran producció. Es trobaran, a més, amb propostes gràfiques trencadores, una gran producció artística, molts cops de tall minimalista i, moltes vegades, jocs amb jugabilitats més reduïdes. Oblidin escenaris gegants tipus sandbox i pensin en jocs de plataformes o emocionants aventures gràfiques. Els recomanem que provin jocs com Old Man’s Journey, Hollow Knight, Thimbleweed Park, Yonder Oxenfree.

La moda dels videojocs ‘indie’

La moda dels videojocs ‘indie’SEGRE

tracking