SEGRE
Windows Spring Creators

Windows Spring CreatorsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els fòrums especialitzats asseguren que s’han acabat les versions de Windows tal com les hem conegut fins ara. Els més veterans lectors d’aquesta columna recordaran amb nostàlgia aquelles versions del 3.1, els revolucionaris Windows 95 i 98, les versions fallides de Millenium o les noves versions Vista i 8. Totes eren independents de les anteriors i poques vegades l’usuari les comprava per instal·lar-les i millorar les prestacions dels seus ordinadors. La majoria canviaven de sistema operatiu cada cop que es canviava d’ordinador. Amb l’arribada de Windows 10, sembla que Microsoft hagi fet un pas cap a l’homogeneïtzació dels seus sistemes i, en lloc de publicar noves edicions, actualitzarà optimitzacions i millores per al Windows 10.

Els usuaris d’aquest sistema ja fa temps que van rebent aquestes actualitzacions, cada mig any, que afegeix noves característiques. La passada, a finals de l’estiu passat, va ser la Fall Creators Update. I avui, en plena primavera, els presentem l’actualització Spring Creators. Què portarà de nou? D’entrada els parlaré del Timeline, una nova forma de veure quins elements actius té l’usuari i, a més, poder veure quins ha anat obrint, a mode d’historial, per tal de recuperar finestres o programes que s’havien obert anteriorment. Per entendre’ns, es tracta d’una cronologia temporal. També és interessant la introducció de la modalitat Focus, un sistema que permetrà als usuaris poder concentrar-se durant el temps o les hores del dia que vulgui sense que li apareguin notificacions o elements que el puguin distreure.

Però també hi ha importants millores a Cortana, la possibilitat d’emparellar dispositius i gadgets amb el sistema operatiu d’una forma molt més àgil, noves extensions i característiques per al navegador Edge o un nou editor de vídeos que apareix al programa Fotos. I de nou els parlo del disseny. El sistema Fluent Design s’escampa per totes les opcions de configuració i noves eines i programes. Fa uns anys hauria resultat impossible assegurar que Windows ha superat el sistema macOS d’Apple, almenys pel que fa als entorns visuals.

Windows Spring Creators

Windows Spring CreatorsSEGRE

tracking