SEGRE
Els jocs canvien de lògica

Els jocs canvien de lògicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’aquí els diré que, tot i que no em consideri un gamer, d’aquells que passen hores jugant a la consola o a l’ordinador, sí que acostumo a estar al dia de totes les novetats referents al món en qüestió, a visualitzar alguns gameplays de jugadors experts i mirar cap a on deriva el sector. I, aquestes darrers setmanes, els he de dir que estem davant d’un canvi de paradigma que podria sotragar, d’una manera radical, la indústria dels videojocs.

Es tracta dels formats freemium, les versions gratuïtes que tantes vegades hem vist en jocs de producció petita o mitjana i que acostumen a aparèixer en jocs de plataformes mòbils, tal com els seus telèfons o tauletes.

Farà unes setmanes recordaran que els vaig parlar del joc Fornite, un joc de combat clàssic en tercera persona que ha enganxat milions d’usuaris de tot el món gràcies a una versió gratuïta d’una part social del joc.

Imaginin que amb milions de jugadors a tot el món que són possibles compradors, quan se’ls llença un micropagament molts, centenars, milers, paguen. Però malgrat que Fortnite no hagi sigut el primer, sí que ens serveix com a exemple per dir-los que jocs que fins avui no s’havien ni plantejat aquesta opció, hagin anunciat que així ho faran. Es tracta de Call of Duty Battlefield, dos jocs ja clàssics que adaptaran aquestes versions de combats entre milions de jugadors amb, suposadament, millores via micropagaments.

Una cosa similar passa amb la saga FIFA. Malgrat que existeix un joc de pagament únic, cada cop pren més força la versió Ultimate Team, on els usuaris poden accedir de forma gratuïta i realitzar accions amb aquestes petites despeses. El resultat, no cal que els digui que es tradueix en milions de dòlars per la desenvolupadora EA Sports.

A tot això, la reflexió de l’article és mirar cap a on vira el món de l’entreteniment dels videojocs. Potser la fórmula clàssica de pagar un sol cop per un joc està arribant al final i ens trobarem autèntiques obres d’art en què podrem jugar de forma gratuïta en una primera versió senzilla.

Els jocs canvien de lògica

Els jocs canvien de lògicaSEGRE

tracking