SEGRE
Nintendo i l’E3

Nintendo i l’E3SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada any, per aquestes dates, se celebra a Los Angeles el certamen Electronic Entertainment Expo, més coneguda com a E3, un referent de la indústria dels videojocs que seria, per buscar-hi un símil, com ho és el Mobile World Congress de Barcelona per al món del dispositius mòbils. Si bé en una altra columna repassaré les novetats més destacades, aquest capítol el voldria dedicar a Nintendo, empresa nipona que ha aprofitat aquesta trobada per presentar-hi novetats que no han acabat de convèncer el públic.

Si darrerament va presentar un joc tant innovador com ho va ser Pokémon Go, enguany la novetat, poc arriscada, han estat dues noves entregues de Super Mario, l’anomenada Ultimate i la Party. La primera es tracta d’un mashup de fins a 64 personatges de la història de Nintendo que permetrà als jugadors enfrontar-los en combats i que sortirà per la consola semiportàtil Switch. Del mateix estil presenten Party per jugar a minijocs de tauler entre amics, en els quals el protagonista principal torna a ser el famós lampista i els seus amics. En aquesta E3 Nintendo ha presentat actualitzacions pel multitudinari Fortnite i nous jocs, com Fire Emblem, Xenoblade 2 Octopath Traveler, dels sempre eficaços Square Enix.

Però, tal com explicava a l’inici del capítol, convencen les novetats de Nintendo? Sembla que poc. Ni Fortnite ni molt menys les noves entregues de Super Mario aporten cap novetat rellevant a la companyia, que ha vist com, després de la fira E3, queia prop d’un 7% a la borsa. Si volen buscar-hi una explicació, mirin com la rivalitat entre Xbox de Microsoft i la Playstation de Sony els obliga a llençar productes cada cop més espectaculars, mentre que Nintendo sembla abocada a un públic que no pugui esperar gran cosa més que noves experiències de Super Mario o jocs com PokémonGo, que han vist com queia el nombre de jugadors i d’ingressos després del hype mundial.

En motors gràfics i en històries, Nintendo es troba a molta distància d’Xbox i PSX. Això sí, el públic infantil i familiar el té, de moment, assegurat.

Nintendo i l’E3

Nintendo i l’E3SEGRE

tracking