SEGRE
Multa històrica a Google

Multa històrica a GoogleSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google ha rebut la multa més gran de la història en conceptes d’abús de poder i pràctiques il·legals per valor de 4.300 milions d’euros. Malgrat que Google ho recorrerà, avui els parlo dels motius de la problemàtica. Per posar-nos en context, els demano que tirin la mirada uns anys enrere. Recorden el cas del suposat abús de poder de Microsoft amb el navegador Internet Explorer? La Comissió Europea va multar la companyia de Bill Gates amb més de 500 milions d’euros per imposar el navegador Explorer.

Des de la multa, el sistema operatiu Windows ens pregunta quin navegador volem utilitzar. De la mateixa manera li va passar a la companyia Intel, que va intentar fer un ús de la seva posició per eliminar el seu gran rival i competidor, AMD. El Tribunal de Justícia de la UE li va imposar una sanció en revisió de més de 1.000 milions d’euros. I ara, Google. No és el primer cop que Europa multa el gegant de la tecnologia. Fa uns anys va ser multat per uns 2.500 milions per un abús de poder en el comparador de compres del cercador Google. I avui sabem que haurà de pagar aquests 4.300 pel cas Android.

Què és el cas Android? Per parts. Google és un proveïdor multiserveis a internet amb una gran demanda, i amb aquests serveis capta dades dels usuaris per vendre a totes les marques del planeta que s’hi anuncien. Google també és propietari del sistema operatiu Android, que utilitzen la gran majoria de dispositius mòbils del món, que són fabricats per altres marques, com Samsung, Huawei o Sony, entre d’altres. En aquesta relació entre Google i les marques dels telèfons mòbils, Google obligava les empreses a instal·lar la seva barra de cerca i el navegador Chrome si volien que el dispositiu tingués accés a la botiga d’aplicacions del sistema Android.

Com deuen comprendre, totes les marques hi accedien, ja que un telèfon Android sense PlayStore no té cap utilitat. Així, Google garantia via cercador i Chrome la captació de dades dels usuaris per generar milions en beneficis. Amb la sentència els fabricants podran utilitzar els cercadors i navegadors que prefereixin. S’obre el mercat.

Multa històrica a Google

Multa històrica a GoogleSEGRE

tracking