SEGRE
Mòbils ‘low cost’

Mòbils ‘low cost’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada, en aquesta columna els vaig parlar de les novetats d’Apple referent als seus dispositius mòbils. Si ho recorden, els vaig fer èmfasi en el preu, que podia arribar als 1.700 euros, i vaig anotar que hi havia una fornada de nous dispositius de fabricació xinesa que, arran de l’estancament tecnològic, aprofitaven per vendre mòbils amb altes capacitats i preus molt més reduïts. Avui parlem dels mòbils low cost.

D’entrada, per a un ús normal dels telèfons, un dispositiu de gamma mitjana els serà suficient per al seu dia a dia. Avui, a finals del 2018, l’element més determinant a l’hora d’adquirir un nou mòbil seria, probablement, la càmera fotogràfica, ja que ni per capacitat d’emmagatzematge ni de velocitat de processador hi haurem de patir gaire. Sempre que no utilitzem els nostres mòbils per jugar amb jocs d’última fornada, que normalment no acostuma a ser el cas.

Anotin les següents marques. Huawei, Xiaomi, Honor o Meizu. Per un preu que sobrevola entre els 300 i els 400 euros tindran tot això que els he promès a la premissa inicial. Són telèfons mòbils intel·ligents de fabricació xinesa que incorporen totes les tecnologies suficientment potents per a un ús diari i extens. Tots incorporen sistema operatiu Android, que és el més utilitzat del mercat, amb variants. Amb això em refereixo que no trobaran un Android pur, sinó una base amb aquest sistema i una capa personalitzada del fabricant a sobre. Res fora del normal en aquest tipus de dispositius. Potser pensaran que la seva fabricació a la Xina o països del gegant asiàtic pot influir en el seu rendiment, però tinguin en compte que totes les grans marques recorren a aquests països per fabricar els seus dispositius. La majoria pensen i innoven des d’Occident, però fabriquen on la mà d’obra és més econòmica.

Si busquen un aparell sostenible i de fabricació ètica, els he parlat alguna vegada dels Fairphone. Si hi estan interessats, hauran d’estalviar una quantitat una mica més alta, que no arriba, els ho asseguro, als 1.700 euros que val un iPhone d’última generació.

Mòbils ‘low cost’

Mòbils ‘low cost’SEGRE

tracking