SEGRE
Black Friday

Black FridaySEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dissabte 23 de novembre se celebra a casa nostra, i ja gairebé de forma mundial, el Black Friday. Es tracta d’una jornada de grans descomptes, sobretot en productes d’electrònica i que, d’alguna manera, serveix per donar el tret de sortida al període de compres de Nadal.

Però què és el Black Friday? Canviem-ho al català –divendres negre– i posem-ho en context. La versió més estesa és la que explica que, l’endemà del dia d’Acció de gràcies als Estats Units, festa que també a poc a poc es va instaurant a casa nostra, els comerços iniciaven la campanya de Nadal i aconseguien canviar els números vermells de l’empresa per números negres en positiu. Hi ha altres explicacions històriques de l’origen del nom, com la que diu que el New York Times va utilitzar el terme l’any 1975 per referir-se al caos circulatori de la ciutat el dia de grans descomptes, o la bancarrota dels mercats que van provocar dos financers a Wall Street l’any 1869.

Com sigui, l’esmentat dia serà un dia de grans ofertes. Totes les botigues, tant físiques com a la xarxa, ja comencen a anunciar les propostes per a aquell dia, on també competeixen per veure qui oferta millor.

També es mouen els portals especialitzats en tecnologia, que preparen les millors propostes de cada sector.

La marca espanyola BQ, per exemple, ha anunciat dispositius electrònics a 1 euro que aniran publicant durant tota la setmana anterior.

Com deuen sospitar, segurament no seran els de gamma més alta, però és una oportunitat per poder renovar els vells o poder accedir a nous elements que no teníem fins ara. Però el Black Friday va molt més enllà i afecta tots els sectors comercials, des de la moda fins als estris de cuina o a qualsevol altre comerç.

Per acabar-ho d’adobar, també existeix el CyberMonday, que en català seria dilluns cibernètic, un dia on es repeteix el sistema de grans descomptes, aquest cop només per al comerç electrònic. I serà el proper dilluns 26 de novembre.

Black Friday

Black FridaySEGRE

tracking