SEGRE
Art a la xarxa

Art a la xarxaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada vaig parlar-los de les noves tècniques que abracen el món de l’art amb la intel·ligència artificial. Vam veure com es poden crear peces d’art amb algoritmes i que es comencen a vendre em subhasta. Però el món de l’art i la xarxa va molt més enllà. Per això avui tornem a les persones i com aquestes aprofiten les plataformes digitals per difondre i donar a conèixer els seus treballs. Comencem per Youtube, una excel·lent xarxa audiovisual on podem trobar milions de vídeos d’art en dos vies diferents, ensenyament i crítica.

A la primera, dels artistes que ensenyen, podem trobar el canal de l’artista indi Nitin Singh, que mostra a través dels seus tutorials en anglès l’art de l’aquarel·la. Si busquen un referent d’aquest camp en castellà, els recomano l’artista Hangel Montero, qui té un grapat de vídeos de llarga durada on explica la seva tècnica. Com els deia, Youtube no només ensenya tècnica, si no també ens pot aportar coneixement mitjançant la crítica artística. A Youtube n’hi ha molts, però un dels meus preferits és Antonio García Villarán, un artista andalús i doctor en Belles Arts que s’ha convertit en youtuber d’art. En els seus vídeos critica d’una forma divertida i amena les grans obres i artistes que tots coneixem. Des de Miró fins a la Gioconda i de Banksy a Yoko Ono. Però no només Youtube ens pot ensenyar l’art. Instagram s’ha convertit també en un aparador per poder seguir milers de perfils professionals i, sobretot, etiquetes.

Si seguim amb l’exemple de l’aquarel·la, poden mirar de fer una cerca d’una etiqueta coneguda i utilitzada freqüentment, com per exemple #watercolorpainting, i començar a seguir-la. Automàticament ens apareixerà al nostre mur totes les publicacions més destacades dels instagramers que utilitzen l’etiqueta. A molts artistes Instagram els serveix de gran plataforma de difusió. Acabo amb el cas de LancePhan, una artista que realitza retrats en tres dimensions i que un dia va anunciar que en faria a tothom qui pagués uns vint dòlars. Dies després va haver d’anunciar que tancava la llista de peticions.

Art a la xarxa

Art a la xarxaSEGRE

tracking