SEGRE
AmazonBasics

AmazonBasicsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amazon és el rei del comerç electrònic. El projecte de llibreria en línia que va somiar fa anys Jeff Bezos ja és una de les empreses amb més ingressos del planeta. El model d’Amazon més conegut és el de vendre productes de tercers, però avui els parlo d’un gir que tendeix a l’alça i que probablement vegem cada vegada més sovint. Els parlo d’AmazonBasics.

D’entrada, els diré que no és cap novetat, ja que aquesta línia del gegant del comerç electrònic va néixer farà gairebé una dècada als Estats Units. Però sí que sembla que va a l’alça. AmazonBasics la podríem definir com la marca blanca d’Amazon i ha nascut amb un Jeff Bezos que ha aprofitat tot el knowhow que li han proporcionat de forma indirecta els milers de venedors que utilitzen la seua plataforma. Així, ha pogut conèixer quins productes es venen més que els altres, a quins preus i, sobretot, qui els fabrica. El que ve a continuació ja s’ho poden imaginar.

AmazonBasics va començar a mode de prova venent productes barats com cables i piles, però ha evolucionat cap a productes de cuina, fotografia, d’oficina, electrònica, instruments musicals, material per a la llar i fins i tot menjar per a mascotes. Avui ja és possible trobar tot el que puguem buscar sota la marca AmazonBasics i els seus derivats comercials, com Amfit, Presto o Lifelong. I, és clar, més econòmic que les grans marques, cosa que reafirma el concepte de marca blanca.

Què li queda per fer a Amazon? No és difícil d’imaginar que el gegant passi de vendre productes perennes a vendre’n de caducs, com alimentació. I també podríem pensar en les grans superfícies físiques d’Amazon. Però això ja existeix. És AmazonGo, una botiga experimental sense treballadors en què els compradors agafen els productes i marxen. I un cop passen per la porta se’ls cobra l’import a través de sofisticades càmeres i sensors. Però d’això ja en parlarem un altre dia.

En tot cas, Basics ja és una possibilitat més de tot l’ecosistema d’Amazon, que a poc a poc pren més distància, en tots els sentits, amb els rivals comercials.

AmazonBasics

AmazonBasicsSEGRE

tracking