SEGRE
Què esperem del 2019?

Què esperem del 2019?SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als finals i inicis d’any acostumem a trobar-nos dos tipus diferents de continguts. Els que analitzen com ha estat l’any, i del qual ja vaig parlar a l’anterior capítol –resums anuals, el més vist, escoltat i llegit–, i els que parlen de com serà l’any entrant. Farem un repàs d’allò que segurament s’imposarà aquest any, malgrat ja els aviso que massa vegades les prediccions, encara que siguin a un any vista, no es compleixen.

Abans, un incís. Parlant de prediccions, els recordo que el 2019 és l’època en què es va ambientar la mítica Blade Runner, de 1982. La pel·lícula, d’arrel futurista, imaginava un futur amb robots humanoides, hologrames als aparadors i cotxes que volen. Podem entendre que, a priori, res d’això s’ha complert. Però vegem algunes prediccions més factibles.

Pel que fa als mòbils, és possible que durant l’any vegem el primer mòbil amb pantalla flexible, que ja va presentar Samsung a la fira CES de Las Vegas l’any passat. Seria el primer telèfon amb aquestes característiques i que donaria pas a un nou món pel que fa a productes relacionats, des d’aplicacions a usos d’aquests dispositius. De la mateixa manera, també es parla de les televisions enrotllables d’LG que podrien arribar al llarg d’aquest any. També de la companyia LG i per aquest any és la màquina de cervesa casolana, que imitarà les cafeteres de càpsules per fabricar a casa la nostra cervesa artesana. En xarxes socials, es preveu un nou repunt d’Instagram, que podria incorporar la possibilitat de realitzar compres en línia, en detriment de Facebook, que va perdent temps d’estada dels seus usuaris i que aquest 2019 s’haurà de replantejar el seu futur. Finalment, en aquest repàs curt al que ens espera de la tecnologia, els parlaré de la traducció en temps real, que fa anys que s’especula. Es preveu que enguany sigui, definitivament, l’arrencada d’aquest servei, que podria aportar grans solucions a la comunicació planetària.

Sigui com sigui, un any que es presenta molt interessant pel que fa al món de la tecnologia.

Què esperem del 2019?

Què esperem del 2019?SEGRE

tracking