SEGRE
Una ‘smart TV’ econòmica

Una ‘smart TV’ econòmicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deixem ja les festes de Nadal i Reis, que en molts casos els hauran portat nous aparells i gadgets tecnològics i, potser, un dels productes més sol·licitats en els darrers anys, les smart TV. Aquesta nomenclatura serveix per definir els televisors d’última generació que incorporen un processador i que, connectats a internet, multipliquen els serveis que els pot donar un televisor convencional, com veure programes en streaming a través de múltiples plataformes, com Netflix o YouTube, per citar-ne dues de populars.

Avui, per a aquells que els Reis no els hagin portat una smart TV, els donaré alguns trucs per convertir el seu televisor de casa en un televisor intel·ligent connectat als serveis de Vídeo On Demand (VOD) i gastant una mínima quantitat de diners. Els parlo, per si no ho havien endevinat per la fotografia, de Google Chromecast. Només els demanarà tres requeriments. El primer, que el seu televisor tingui connexió HDMI –una espècie de connector similar a l’USB–. El segon, tenir connexió a internet. El tercer és que disposin d’algun aparell, mòbil, tauleta o Google Home, de la plataforma que sigui (Android, iOS o Windows). Si compleixen aquests requisits tindran, amb Chromecast, una Smart TV per uns 40 euros, aproximadament.El seu funcionament és molt senzill. L’aparell va vinculat a internet i també als seus aparells, de manera que quan vulguin veure algun vídeo, sèrie o programa, s’hauran de connectar a través del seu dispositiu mòbil i donar la ordre amb un sol clic. Automàticament, començarà la reproducció al seu televisor i podran tornar a utilitzar el seu mòbil o tauleta mentre visualitzen el contingut a la gran pantalla.

Amb què és compatible Google Chromecast? Netflix, Rakuten, Atresplayer, HBO, Spotify, VEVO, YouTube o Facebook, per dir alguns exemples. Hi ha centenars d’aplicacions disponibles per treure-li el màxim rendiment.

Un altre dia els parlaré del debat entre si és millor comprar-se una Smart TV o els aparells de reproducció multimèdia amb connexió a internet.

Una ‘smart TV’ econòmica

Una ‘smart TV’ econòmicaSEGRE

tracking