SEGRE
Tauletes i ‘ebooks’ d’Amazon

Tauletes i ‘ebooks’ d’AmazonSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de les tauletes electròniques va tenir una gran explosió ara fa uns anys. Va ser uns dels productes estrella de l’electrònica de consum que, a poc a poc, han anat caient en desús, ja sigui per la capacitat i potència dels mòbils com dels nous formats, cada cop més grans.

Però encara hi ha un cert desconeixement entre els tipus i opcions i avui els ho intentaré resoldre. D’entrada cal saber diferenciar entre les tauletes convencionals dels anomenats ebooks, o llibres electrònics, aquells aparells que ens serveixen de lectura. Però es pot llegir en una tauleta? Sí, tot i que no sigui el seu principal objectiu. La il·luminació de la pantalla, les notificacions d’altres aplicacions en segon terme i la durada de la bateria poden dificultar la lectura respecte als ebooks. Aquests, per contra, presenten alguns inconvenients: el seu ús acostuma a ser limitat per a la lectura i que la pantalla pot presentar dificultats justament en aquesta funció en segons quines situacions. Amazon, el darrer gegant de l’electrònica, ha treballat els dos formats de tauleta. Del primer format trobem el Kindle, un ebook que la marca va presentar l’any 2007 i que compta amb característiques notables, com una pantalla que es pot llegir amb una resolució que recorda el paper escrit o una bateria que pot durar setmanes. A més, el catàleg, també d’Amazon, inclou milions de títols que es poden llegir a través de la subscripció a Prime.

Com dèiem, la botiga digital de Jeff Bezos també ha desenvolupat la seva pròpia tauleta. És l’anomenada Fire HD i la podríem definir com una extensió de l’ebook Kindle. Això significa que el gran poder de la Fire HD és el poder de l’ecosistema Amazon Prime, ja que aprofita els mateixos títols de llibres o les sèries i pel·lícules d’Amazon Prime, a més d’incloure altres aplicacions de tercers, com Instagram, Facebook i Spotify. No té ni el catàleg immens de Google ni la solvència d’Apple. Però el Fire HD és una bona compra, per als qui volen una tauleta d’ús comú que a més els pugui servir de lector. Un altre dia parlarem de les diferències amb tauletes d’altres sistemes operatius.

Tauletes i ‘ebooks’ d’Amazon

Tauletes i ‘ebooks’ d’AmazonSEGRE

tracking