SEGRE
Arriba el Netflix dels videojocs

Arriba el Netflix dels videojocsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PlayStation ha anunciat que el servei PlayStation Now arribarà a països de mig Europa a finals de febrer, inclosa Espanya. Es tracta d’una de les notícies més esperades pels amants dels videojocs i que pot significar una revolució en aquesta indústria que mou milers de milions cada any.

Què és PlayStation Now? Es tracta d’un servei de subscripció que permetrà, als usuaris de la consola PlayStation, jugar a tots els jocs que ofereixi la plataforma de pagament en format streaming, és a dir, a través de la xarxa d’Internet i sense tenir el joc físicament ni descarregat. Ho podríem definir, per entendre’ns, com el Netflix o l’Spotify del món dels videojocs en el qual el subscriptor, pagant una quantitat de diners mensual (que es preveu que sigui d’entre 15 i 20 euros), pugui accedir a un catàleg de més de 600 títols. A més, el servei funcionarà també per a usuaris d’ordinador convencional, sense la necessitat de disposar de cap consola PlayStation.

Què significarà per a la indústria? D’entrada, tots els serveis de streaming han modificat el model de negoci convencional previ. Ja sigui Spotify, Netflix o Youtube, tots els nous serveis han obligat els actors del model anterior a adaptar-s’hi. I el món del videojoc no en pot quedar al marge. De fet, en els darrers anys ja ha fet un canvi de model, amb el pas progressiu dels models de pagament únic –i físic–, a models online freemium amb micropagaments. Però valdrà la pena als desenvolupadors gastar milions de recursos per incloure un producte en una plataforma de cost reduït? D’entrada, firmes com EA han anunciat que el popular FIFA no s’inclourà al servei, i que al seu lloc hi haurà una versió descafeïnada. Estil que podrien seguir molts altres desenvolupadors de grans produccions, que poden arribar a costar més de 80 euros a l’usuari. No es preveu que hi hagi ni grans produccions ni últimes novetats, sinó un grapat de videojocs de qualitat mitjana i títols amb certa antiguitat. Tot i això, ja s’han confirmat alguns títols importants, com Prey, For Honor, Mafia III o DiRT 4. Tot el que prometen és interessant, en seguirem l’evolució.

Arriba el Netflix dels videojocs

Arriba el Netflix dels videojocsSEGRE

tracking