SEGRE
Canvis a Apple

Canvis a AppleSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies usuaris d’iOS van detectar canvis en el mític programa iTunes, aplicació històrica de la marca de Cupertino per a l’ús i gestió de continguts multimèdia. Després de gairebé dos dècades de servei ininterromput i haver donat cobertura a dispositius disruptius en la seva època com ara l’iPod, l’iPad, l’iPhone i en tot l’ecosistema Mac, iTunes varia el seu model de negoci. Ho farà dividint-se en tres noves aplicacions: Apple Music, Podcasts i Apple TV. El cert és que iTunes havia agrupat fins ara les funcions de tres elements multimèdia: la música, els podcasts i la televisió que en els darrers temps s’han convertit en models consolidats de negoci. Massa grans, potser, per estar en una sola plataforma. La irrupció fa anys de Spotify, Netflix i de plataformes específiques de podcasts han fet que Apple hagi considerat dedicar-hi esforços per separat per tal de recuperar els usuaris que a poc a poc van anar dirigint-se cap a aquestes plataformes, molt més sectoritzades. A més a més, darrerament hem vist –i els he explicat– com els resultats de vendes d’aparells i dispositius de la marca de la poma havien tendit a la baixa, fet que posa el focus empresarial en els serveis en el núvol, com fa anys que Microsoft hi treballa.

Apple va anunciar aquests canvis en una d’aquelles presentacions anuals anomenades Keynote, que serveixen per explicar les novetats i el rumb que pren la companyia.

En aquesta ocasió, a banda d’anunciar el tancament d’iTunes, que no serà immediat, també vam poder veure com ens explicaven una novetat important com l’iPadOS, un sistema operatiu propi per als iPad. Es tracta de dotar les tauletes d’Apple de més funcionalitats que les que té actualment, que no van gaire més enllà de tenir un mòbil de gran pantalla. La irrupció dels Surface Book de Windows, que treuen tot el potencial a les tauletes de Microsoft, deu haver tingut, segurament, un pes força important en aquesta novetat. Amb el nou sistema operatiu, els usuaris podran utilitzar l’iPad més com un portàtil que com una tauleta.

Canvis a Apple

Canvis a AppleSEGRE

tracking