SEGRE
Despistar els robots

Despistar els robotsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Darrere d’Internet hi ha milions d’anunciants que ens rastregen. Cada vegada que fan una cerca d’algun producte comercial milers de rastrejadors es preparen per a començar a impactar-los amb anuncis constants per tal que acabin comprant-lo. És un nivell d’atac comercial mai vist fins ara i que els farà que els resulti complicat no acabar adquirint tal producte. Quants cops els han aparegut anuncis de barrets a tota la xarxa perquè un dia se’ls va ocórrer mirar pàgines web de barrets? Els asseguro que les empreses ens coneixen molt millor que nosaltres mateixos. Per exemple, saben que un producte ens pot interessar perquè n’hem adquirit un altre de relacionat –benvinguts al model d’Amazon–. Com els deia, les marques comercials coneixen els nostres gustos perquè els ho permetem. Però i si els dic que hi ha una manera per fer tornar bojos aquests robots i modificar el que creuen que saben de nosaltres? Els pot resultar una mica rebuscat, però Firefox acaba de publicar una eina que els pot interessar. Es tracta de Track This, una eina que els obrirà fins a 100 pestanyes diferents del seu navegador i que té com a objectiu confondre els robots que estan dibuixant el seu perfil comercial.

Per entendre-ho, posem per cas que els robots saben que nosaltres hem buscat un model de barret per passar aquesta calor d’estiu. El que faria Track This, per evitar que ens comencin a arribar anuncis de barrets, és despistar els robots, fent-los veure que hem buscat informació de fins a 100 productes diferents. Així, i aquesta és la funció d’aquesta eina, desapareixerà en gran mesura que nosaltres acabem fent una compra compulsiva. Apareixeran un bon grapat d’anuncis d’altres coses, però com que no ens interessen, no hi picarem.

Per a funcionar correctament, Track This els obrirà cent pestanyes del navegador, cosa que consumeix un grapat important de recursos i que, des d’aquí, els recomano que guardin tots els documents per tal d’evitar que, si l’ordinador deixa de respondre, perdem la feina que estiguéssim fent.

Despistar els robots

Despistar els robotsSEGRE

tracking