SEGRE
Arriba el Netflix més econòmic

Arriba el Netflix més econòmicSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recorden que fa unes setmanes els vaig explicar que els models de pagament s’estaven començant a convertir en tot allò que els nous consumidors més odien? Els parlo de la movistarització de les plataformes de serveis en streaming. És a dir, de la separació de preus, condicions i qualitats que han fet servir històricament els operadors clàssics i que els clients mai han pogut acabar d’entendre. O potser mai els ha passat que tenen el mateix paquet de telefonia i televisió que el seu veí i tots dos paguen preus diferents? En aquell cas els vaig parlar del cas d’Spotify, que ja oferia als seus usuaris la possibilitat de tenir plans d’empresa, d’educació, de família o de parella. Tot això a preus diferents, i òbviament, amb diferents condicions.

Avui és el torn de Netflix. En un moment clau en què la batalla per l’audiència de l’streaming ha arribat al sostre, amb els vells operadors convencionals –Orange, Movistar– buscant estratègies per no perdre espai davant dels nous –Netflix, HBO, Prime, Dazn, Apple, Disney–, cal buscar noves vies de supervivència. Una de les quals l’ha desenvolupat Netflix, que ha obert la porta a una subscripció econòmica.

Es tracta d’una subscripció que s’està provant a l’Índia i que delimita la subscripció a una sola pantalla simultània, exclusivament al mòbil, sense possibilitat d’emetre ni utilitzar Chromecast i amb una qualitat relativament baixa que en cap cas arribaria a l’HD i es quedaria a les resolucions rupestres SD. Tot això per menys de 3 euros al mes. Aquest servei encara no té data de sortida a casa nostra, però la plataforma podria llençar-lo, si els funciona, a tot el planeta.

Segons indiquen alguns mitjans especialitzats, Netflix ha provat aquest nou servei a l’Índia, un mercat més pobre que el nostre amb un gran potencial de creixement i en el qual la via d’accés a internet és directament el mòbil. Com també passa a la Xina o Malàisia, per exemple. Aquests canvis de comportament –a Europa l’ús de Netflix exclusivament al mòbil és molt més baix– requereixen enginyeries socials i de producte per tal de crear afinitat als països on et vols desenvolupar.

Arriba el Netflix més econòmic

Arriba el Netflix més econòmicSEGRE

tracking