SEGRE
Arriba Apple Arcade!

Arriba Apple Arcade!SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants dels videojocs estan d’enhorabona. Si fa uns mesos des d’aquesta columna els vaig explicar l’anunci del llançament de PlayStation Now –un servei de Sony de subscripció per a jugar a tots els jocs que l’usuari vulgui, com si fos una espècie de Netflix–, avui toca girar la mirada cap a un nou actor en tot aquest món dels videojocs. Tinguin en compte que parlo de videojocs i no de videoconsoles, que és ben diferent. El nou actor és ni més ni menys que Apple, un gegant de la tecnologia que aterra en un sector que, malgrat no li sigui del tot nou, sí que haurà de lluitar contra grans i històrics productors, com Sony, Nintendo o la mateixa Microsoft amb Xbox.

El nou producte es diu Apple Arcade i no requereix de cap més dispositiu que el que ja tinguin els usuaris de la poma, com l’iPhone, iPad o ordinadors amb MacOS. Com PlayStation Now, és un servei de subscripció que costa uns cinc euros al mes i en el qual els clients trobaran un centenar de jocs de diversa factoria i completament digitalitzat, de manera que els jugadors només hauran d’accedir a la plataforma de distribució i escollir el joc que vulguin. Quan hagin acabat podran seguir les partides als seus altres dispositius Apple. Una característica interessant és la que permet als pares i mares controlar el temps que passen cada dia els fills jugant-hi.

D’entrada, i cal advertir que és un llançament inicial, no hi trobaran grans jocs històrics com podrien ser el FIFA, FarCry o similars, perquè aquests requereixen d’una gran potència que només acostumen a donar les videoconsoles i ordinadors més ben preparats. A més, adaptar els jocs més populars a l’ecosistema Apple no és una tasca senzilla per a les grans productores. Tot i això, a Apple Arcade trobarem jocs de bona qualitat gràfica i d’altres de factories històriques com Capcom, SEGA i LEGO, que no han volgut deixar escapar l’oportunitat d’entrar a formar part d’aquest nou projecte dels de Cupertino. El projecte arranca aquesta tardor i des d’aquí ho seguirem amb atenció per explicar-los cap on gira aquest sector.

Arriba Apple Arcade!

Arriba Apple Arcade!SEGRE

tracking