SEGRE
De ruta per la muntanya

De ruta per la muntanyaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui sigui amant de les activitats a l’aire lliure segur que serà coneixedor de moltes eines i aplicacions per tal de gaudir-ne amb les millors condicions. D’entrada els diré que n’hi ha de molts tipus, i que depenent de l’ús que n’hagin de fer podran optar per unes o altres. Per exemple, n’hi ha que els donaran dades baromètriques i d’altitud, mentre d’altres els indicaran, d’una forma més senzilla, els camins a seguir per no perdre’s per la muntanya.

Avui els vull parlar de Wikiloc, una plataforma creada a Catalunya que és un referent des de fa més d’una dècada dels amants de les rutes i activitats arreu del planeta. Anem pas a pas, mai millor dit. Wikiloc compta amb un sistema en el qual, a través de la nostra aplicació mòbil, podrem registrar les rutes que realitzem, sobre el terreny, per després guardar-les en un arxiu comú perquè els altres usuaris les puguin veure i, si volen, realitzar. Com a creadors de la ruta, els diré que les podran qualificar segons la duresa, segons la categoria esportiva i aportar-hi altres dades complementàries, com si és una ruta circular, comentaris addicionals o fotografies que hagin fet, per tal de donar pistes als altres esportistes. De la resta, alçada, distància, desnivells, senyalització en viu al mapa i altres dades, se n’encarrega la mateixa aplicació de Wikiloc.

Al web podran seguir les rutes que hagin creat a través del seu perfil i veure les que han mirat i escollit d’altres usuaris. També podran guardar-se rutes que hagin trobat interessants i revisar la seva activitat recent. Wikiloc és una eina gratuïta que té una versió pagament, anomenada Wikiloc Premium, que amb un pagament anual de deu euros els donarà una sèrie de característiques molt interessants. Per exemple, poder realitzar un seguiment de les rutes que han escollit en directe, poder consultar els canvis de meteorologia o, entre d’altres, activar la possibilitat que els familiars puguin seguir les nostres activitats a l’aire lliure de forma online. En la darrera presentació mundial d’Apple, Wikiloc va aparèixer com a exemple per l’ús dels nous rellotges intel·ligents.

De ruta per la muntanya

De ruta per la muntanyaSEGRE

tracking