SEGRE
Edició de vídeo

Edició de vídeoSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És molt probable que el seu ordinador estigui ple de carpetes de fotografies i vídeos que han anat fent al llarg del temps. Amb els anys, aquestes comencen a multiplicar-se i poden arribar a ser milers, desenes de milers. Un dia els parlaré de la manera com podem gestionar totes aquests munts de fotografies i arxius audiovisuals, com els podem salvar per evitar que, si un dia el disc dur decideix apagar-se definitivament, no perdre tots els records de la nostra vida recent.

Avui els vull parlar de tots aquests centenars o milers de vídeos que tenen guardats. Intueixo que de la gran majoria no en faran mai més res, però és possible que algun dia decideixin fer una edició d’un grup de vídeos que tinguin algun nexe comú. Per publicar-los, per a un familiar, o per al que creguin convenient. Per això els farà falta un editor solvent que els ajudi a realitzar la tasca.

Els usuaris de Windows recordaran el vell Mokie Maker, un programa que ens podia treure de més d’un problema i que va desaparèixer amb l’arribada de Windows 10. La pressió dels usuaris, que d’un dia per l’altre es van quedar sense possibilitat d’editar vídeos senzills, va fer que els de Redmond afegissin a l’aplicació Fotos el programa Video Editor, un programa bàsic que va millorant a cada actualització i que serà el seu aliat perfecte. Si utilitzen sistemes MacOS encara ho tenen millor amb l’eina iMovie, una versió reduïda del clàssic FinalCut que els oferirà resultats molt satisfactoris.

Per a aquells que vulguin programari professional, només els puc recomanar el mateix FinalCut per a MacOS i Adobe Premiere i Adobe Rush per a Windows. El primer el trobaran al mercat per poc més de 300 euros. Els segons, per pagaments mensuals que van dels 20 als 9,99 euros. Els recomano que almenys els provin, ja que la qualitat del resultat final és força superior.

Que volen programes gratuïts? Els donaré tres noms: Lightworks, OpenShot o AVS Video Editor. Són gratuïts, però tant a nivell d’interfície com de facilitat d’ús els pot semblar que toquen programes antics.

Edició de vídeo

Edició de vídeoSEGRE

tracking