SEGRE
Parlem de carregadors

Parlem de carregadorsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies vam saber que la Unió Europea tirava endavant una llei per obligar tots els fabricants de mòbils a utilitzar un únic carregador comú, igual per a tots. El cert és que actualment hi ha diversos tipus de carregadors que conviuen simultàniament. Depenent del fabricant de dispositius i la innovació que hi hagi aplicat o la relació amb l’ecosistema dels seus altres aparells, ha fet que alguns s’hagin anat apartant dels tipus més convencionals, anomenats microUSB.

Actualment, el format més utilitzat a Europa és el format microUSB tipus B, que va desplaçar al seu moment el tipus A, que recordaran que era més gruixut. Malgrat que el B sigui el més comú, és cert que el nou format, anomenat tipus C, i que reconeixeran per la seva forma més arrodonida, està guanyant terreny. Els formats microUSB són, en definitiva, correlacions estandarditzades amb els anys amb l’objectiu d’adaptar-se a les millores dels aparells i de les especificacions tècniques.

En realitat gairebé tots els aparells que tenim per casa utilitzen algun d’aquests models de microUSB. Tots? No. Una empresa californiana amb producció a la Xina i anomenada Apple utilitza un connector diferent anomenat Lightning. És un connector propi que la marca de la poma utilitza com un element de valor afegit per a tot el seu ecosistema, que inclou des dels iPhone, als AirPods, passant pels iPads o altres elements perifèrics com poden ser el ratolí o el teclat. Ecosistema i model econòmic, és clar. Per evitar la normativa de la Unió Europea, a la qual Apple s’ha mostrat fortament en contra, la firma podria estar desenvolupant nous aparells sense ports que es podrien carregar sense fils.

Segons la Unió Europea, en una dècada s’ha passat de gairebé trenta formats a tres. La mesura està pensada per mirar d’evitar que els usuaris hagin d’adquirir un nou carregador amb cada dispositiu que es compren. Un fet que a més a més comporta un munt de brutícia electrònica que es calcula que ronda al voltant de les 51.000 tones a l’any. S’espera que aquesta mesura quedi aprovada abans de l’estiu.

Parlem de carregadors

Parlem de carregadorsSEGRE

tracking