SEGRE
El món a vista de Google

El món a vista de GoogleSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui m’agradaria començar explicant-los una confusió habitual pel que fa a una de les plataformes més utilitzades del món i una altra de molt semblant. Els parlo de Google Maps i Google Earth, dos aplicacions molt similars però amb diferències de funcionament destacables.

En primer lloc, Maps, la més utilitzada de les dues, és una eina de navegació, mapeig i de consulta de llocs d’interès que deuen haver utilitzat molts de vostès més d’una vegada per buscar alguna destinació o utilitzar el sistema de navegació per arribar-hi. La seva integració amb el cercador de Google o altres xarxes socials com WhatsApp també ha ajudat a convertir-la en una eina indispensable. Earth, per la seva banda, és una plataforma de consulta d’imatges en tres dimensions de satèl·lit, sense poder realitzar cerques de rutes, navegació i amb informació d’interès molt més reduïda. El problema ve quan aquestes imatges del satèl·lit també es poden consultar a Google Maps, ja que a vegades podem confondre una plataforma amb l’altra.

Google Earth és, en definitiva, una eina magnífica per explorar el nostre planeta d’una forma immersiva, amb imatges espectaculars. Tan és així que el web earthview.withgoogle.com recull més de 2.500 imatges d’alta resolució, amb una interfície extremament senzilla que ens permetrà gaudir de totes elles movent-nos amb el cursor. Imatges de les textures que crea la natura, l’impacte de l’home i els efectes de la vida inunden aquest web, on a més podran consultar el lloc exacte i el país, per poder ampliar-ne informació. Probablement ja sàpiguen que Google Maps el tenen instal·lat al seu telèfon mòbil i que també poden consultar en línia. Potser el que no saben és que Google Earth, a més de tenir aplicació pròpia per a dispositius i poder veure’s en xarxa, també està disponible com a programa per a descarregar-se al seu ordinador. Aquesta versió es diu Google Earth Pro, és gratuïta, i els permetrà utilitzar dades externes sobre un mapa real o utilitzar imatges històriques per recrear retrospectives. Tot un món, ja ho veuen.

El món a vista de Google

El món a vista de GoogleSEGRE

tracking