SEGRE
Jocs de terror immersius

Jocs de terror immersiusSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És innegable que els videojocs de terror han existit tota la vida. Tot i que sembli mentida, ja existien en l’època arcaica de les consoles Atari, amb jocs com el Haunted House o Ghost Manor. Relíquies. Dins d’aquest sector hi ha diverses variants de tipologies, que no m’entretindré a analitzar ni a llistar. Només els diré que el subgènere de Survival Horror seria un dels més estesos i clàssics i que té alguns dels títols històrics del sector, com Resident Evil, Silent Hill o Alone in the Dark. Doom i Doom II, per la seva banda, van marcar una altra fita dins del terror, però amb escenaris i jugabilitats ben diferents. Jugar a qualsevol d’aquests jocs en una cambra silenciosa i en l’obscuritat era tot un repte. Fer-ho amb auriculars, encara més.

Però si aquests jocs van tenir una edat d’or durant uns quants anys, els darrers mesos ha aparegut un element que ha fet reflotar tot un univers que ja els garanteixo que no és apte per a tothom. Es tracta de les ulleres Oculus o, per defecte, ulleres de realitat virtual. Les que s’han posat de moda els darrers anys per Nadal. Ja poden suposar que els parlo d’aparells que els permeten entrar a formar part de forma immersiva del joc. En aquest cas, de terror. Els creadors, amb mala idea, les han fet perquè siguin un repte, perquè faci molta por jugar-hi, per arribar al límit del terror i la por. N’hi ha que els faran situar-se en bastides a centenars de metres d’alçada, passejar per una casa encantada plena de monstres o participar en una aventura per l’espai.

Avui no els donaré noms concrets de jocs, perquè crec que abans de fer-ho haurien de veure les reaccions dels altres jugadors. Després, si volen, es posen les ulleres de realitat augmentada i ho proven. Facin una cosa, entrin a Youtube i busquin vídeos amb el text “Oculus Horror Games”. I comencin a veure com juguen. M’han de creure que és tota una experiència. L’usuari Poiised és especialista a gravar-se jugant a jocs de terror a Youtube.

Per cert, ni se’ls passi pel cap posar-li aquests jocs a cap familiar amb problemes de cor o a la padrina. Avisats queden.

Jocs de terror immersius

Jocs de terror immersiusSEGRE

tracking