SEGRE
Una comunicació instantània

Una comunicació instantàniaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunicacions entre dos punts es van anar reduint de forma exponencial al llarg del segle passat. De la premsa a la televisió, fins a la ràdio. Internet es va convertir finalment en el mitjà més ràpid, però inclús a través d’Internet hi havia competència. Si Facebook semblava ser el més veloç, xarxes com Twitter el van superar en aquest àmbit. Avui dia tenim xarxes de comunicació ultra ràpida, com Whatsapp o Telegram, però aquesta velocitat, en casos de perill o necessitat extrema, a vegades encara no ens és suficient per la necessitat de cercar el telèfon, obrir l’aplicació i escriure el missatge.

El que hauria de ser un segon, a vegades pot arribar a ser uns minuts. I això, en moments clau, és una eternitat. Per mirar de posar-hi solució, una empresa lleidatana, Globalia, ha creat una aplicació anomenada Snapplic que funciona amb un botó per tal de poder enviar diferents avisos i alertes en menys d’un segon. L’aplicació és gratuïta i se la podrà descarregar tothom, però el valor afegit d’Snapplic és l’ús del botó especial. Es tracta d’un petit gadget que cada usuari porta a sobre i que, a través de diferents tipus de pulsacions, es comunicarà amb el mòbil i enviarà missatges a una llista determinada de gent que l’usuari haurà escollit prèviament. Es pot polsar el botó un sol cop o aguantar-lo un segon. Els enviaments seran missatges preestablerts personalitzats i que poden incloure la geolocalització de cada usuari i que s’enviaran a un llistat de persones de confiança.

Les aplicacions d’Snapplic són moltes i diverses. Des de les que van de la seguretat i a evitar casos d’assetjament de tot tipus, a comunicacions internes per a empreses que necessitin de comunicacions immediates i urgents entre els seus treballadors. Però imaginin aquests dispositius aplicats, per exemple, a usos per a la cura de persones grans. L’univers al qual pot donar solució Snapplic és molt ampli.

L’aplicació és totalment gratuïta però el botó, que ja es pot començar a adquirir, té un cost que anirà al voltant dels cinquanta euros.

Una comunicació instantània

Una comunicació instantàniaSEGRE

tracking