SEGRE
Alerta amb Zoom

Alerta amb ZoomSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquests dies de confinament milers d’usuaris han utilitzat diverses plataformes de comunicació per apropar-se als seus. L’ús de WhatsApp, per exemple, ha crescut a xifres mai vistes. Però si hi ha alguna eina que podríem assegurar que és la que més creixement ha tingut, per desconeixement previ per part del gran públic, és una plataforma de videotrucades ràpides grupals. Ho han endevinat, parlo de Zoom. El cert és que l’augment d’aquesta aplicació, que és gratuïta, ha aixecat recels per part d’aquells experts que es dediquen a la ciberseguretat. La seva conclusió és clara, i adverteixen que cal vigilar amb l’ús que en fem.

En primer lloc, les condicions d’ús –aquelles que acceptem en un temps rècord– no són clares. Tant és així que, segons apunta el mitjà especialitzat Motherboard, Zoom envia informació dels usuaris a Facebook, tinguin o no tinguin perfil en aquesta xarxa social. Les dades que s’enviaven a Facebook, i que només afectava els usuaris d’iOS, tenien a veure amb l’ús de Zoom, així com dades dels usuaris. En una actualització posterior, i arran de la denúncia d’usuaris, Zoom va modificar la plataforma i va filtrar les dades que s’envien a Facebook. En segueix enviant, però menys personals.

Un altre tema que ha afectat Zoom, i que té a veure amb l’augment exponencial que ha tingut i la seva facilitat d’ús, és l’augment de la ciberdelinqüència. Segons una investigació de CheckPoint, aquesta ha augmentat un 25% durant els darrers dies. Els pirates creen dominis semblants a l’oficial de Zoom per difondre’ls i fer que els usuaris entrin en una pàgina concreta i, en lloc d’entrar a una videotrucada, accedeixin a pàgines de malware.

Si això no fos suficient, Zoom té un altre problema. Al ser una aplicació que utilitza un enllaç públic sense que els amfitrions puguin donar o treure accés, hi ha hagut molts usuaris que veuen com tercers entren a les seves converses privades.

Ja ho veuen. Vagin en compte a l’hora d’utilitzar la plataforma de moda per fer videotrucades. Si volen un consell, utilitzin Skype o similars.

Alerta amb Zoom

Alerta amb ZoomSEGRE

tracking