SEGRE
Arriba Facebook Rooms

Arriba Facebook RoomsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Havia de passar.

Aquests dies de confinament milers d’usuaris han utilitzat diverses eines per comunicar-se i crear videotrucades per estar una mica més a prop de familiars i amics. Si han realitzat alguna d’aquestes conferències o trobades segurament ho deuen haver fet a través de Zoom o Jitsi, les dues que més s’han popularitzat aquests dies. Tant una com l’altra, amb uns mètodes molt similars, creen espais propis i privats anomenats habitacions –amb els seus petits problemes de seguretat que ja vaig comentar– en els quals els usuaris entren i passen una bona estona. Una altra opció tant o més bona que ja els vaig oferir des d’aquest espai era la plataforma Hangouts i Duo de Google o Microsoft Teams. Totes dues ofereixen una molt bona qualitat i més seguretat entre les connexions.

Però no he vingut a parlar d’això. Facebook ho controla tot. Tot? No. Aquest nínxol de mercat tan específic se’ls havia escapat. Almenys fins ara. Abans de seguir, cal dir que Facebook ja permet, a través d’una altra plataforma ben coneguda per tots, WhatsApp, realitzar videotrucades de fins a vuit persones, però la facilitat d’ús i el fet de ser grupals i massives ha fet que perdés la batalla contra les altres plataformes.

Així, aquests dies Facebook ha presentat Facebook Rooms, una alternativa marca de Zuckenberg que lluita contra Zoom i Jitsi majoritàriament per fer-se espai en un mercat que, qui sap, pot anar a més. Facebook Rooms permetrà fins a 50 persones connectades de forma simultània i, això és important, podrà reunir usuaris de les seves tres plataformes principals: Facebook, Instagram i Whatsapp. És a dir, tothom. Si vostè és del petit i afortunat percentatge que no té cap d’aquests serveis no pateixi, també hi podrà accedir a través d’un enllaç directe.

Pel que fa a la seguretat, Facebook Rooms posarà la seguretat com a pal de paller de la nova joguina i assegura que les trucades seran xifrades de punta a punta i que cada sala tindrà un control exhaustiu i directe per saber qui hi entra. Rooms arribarà a casa nostra en els propers dies.

Arriba Facebook Rooms

Arriba Facebook RoomsSEGRE

tracking