SEGRE
Edge millora

Edge milloraSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan una de les marques més globals i amb més recursos del planeta llença un producte que no guanya batalles, només pot fer una cosa, millorar i innovar fins a assolir aquell punt diferencial que aconsegueixi, per una vegada, tombar el líder.

Aquesta guerra la va perdre ja fa anys Internet Explorer, un navegador web que no va saber adaptar-se amb prou velocitat als canvis que promovien nous navegadors com Firefox o Chrome. Això va fer que d’un ús gairebé total de la població mundial, Internet Explorer caigués a xifres ridícules en pocs anys. Per revertir aquesta situació, Microsoft va realitzar un moviment sorprenent, deixar morir definitivament l’Explorer i llençar un projecte nou, Microsoft Edge, un navegador que va aparèixer ja amb Windows 8 i que va aconseguir esgarrapar alguns punts de quota d’ús del que avui és el navegador més utilitzat, Google Chrome. Però Edge va néixer amb problemes de rendiment i poques eines satèl·lit, programes afegits que poden ajudar a millorar l’experiència de navegació. Chrome té una botiga completa de complements, mentre Edge ni els permetia. Així, Edge va tornar a caure a xifres actuals de vora el 5% de quota d’ús.

Però, i tornant al principi de l’article, Microsoft només pot aportar innovació per tal de tornar a liderar aquest mercat. Després de millores en el rendiment, avui coneixem que, en breu, podrem fer que el navegador tradueixi automàticament totes les pàgines web que vulguem i, que a més, ens llegeixi els seus continguts en qualsevol idioma, amb una eina que han anomenat lector envoltant. També podem parlar de les opcions per guardar pàgines utilitzades o les opcions de lectura relaxada.

Microsoft Edge parteix amb el desavantatge de ser l’hereu de l’impopular Internet Explorer, que va tenir una jubilació molt dolenta. Avui el rendiment i privacitat d’Edge ja supera qualsevol altre navegador, però la seva popularitat encara està molt per sota.

Veurem si, amb més millores i innovació, aconsegueix tornar a regnar.

Edge millora

Edge milloraSEGRE

tracking