SEGRE
Unsplash

UnsplashSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’àmbit audiovisual a internet està plenament diversificat. Si els vídeos tenen dues plataformes històricament principals, que serien YouTube i Vimeo, les dedicades als fotògrafs tenen una mica més de competència. Fa anys hom es quedava amb la més gran, Flickr. Però el cert és que les plataformes s’han anat multiplicant durant els anys, i cap d’elles ha aconseguit convertir-se en un estàndard d’ús per a la majoria d’usuaris.

Però avui els vull recomanar Unsplash, una plataforma en la qual els usuaris publiquen les seves fotografies i les comparteixen de forma gratuïta. Es publiquen sempre sota la llicència Creative Commons Zero, un fet que significa que tots els usuaris poden descarregar-se, modificar i utilitzar aquestes fotografies. Sense dubtes ni problemes sobre drets d’imatges. No n’hi ha.

És un caramel per a editors i per a qui busqui fotografies per a ús particular. Unsplash, que va néixer a finals de l’any 2016, s’ha popularitzat tant en els darrers temps que ara fa pocs mesos va arribar a la xifra d’un milió de fotografies publicades per usuaris. La filosofia de la plataforma és que les fotografies, en lloc de guardar-se per sempre als nostres discs durs, millor que estiguin en un indret on tothom les pugui veure. La gràcia d’Unsplash és que els usuaris hi trobaran, sobretot, fotografies d’alta qualitat.

En aquesta columna ens agrada parlar, sempre que es pugui, de gent de casa que triomfa en algun camp. I avui hem de fer-ho del fotògraf de Valls establert a Balaguer Carles Rabadà, que ja ha aconseguit 60 milions de visualitzacions de les seves fotografies a Unsplash –tres milions només el darrer mes–.

Rabadà s’ha especialitzat en fotografies de gran factura artística a través de drons i s’ha convertit en un dels 1.000 millors contribuïdors d’aquesta xarxa fotogràfica. El seu usuari a Unsplash és @carlesrgm. Us recomano buscar-lo i gaudir de les seves prop de 200 fotografies i dels nous punts de vista que dóna l’ús dels drons. M’atreviria a dir que hi trobaran resultats sorprenents.

Unsplash

UnsplashSEGRE

tracking