SEGRE
Auge dels teclats mecànics

Auge dels teclats mecànicsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de la tecnologia tampoc s’escapa de les modes. I avui ho exemplificaré parlant-los dels teclats d’ordinador. Si fem una mirada enrere, recordarem aquells teclats durs, amb tecles grans i normalment de color blanc que van inundar les primeres llars que tenien ordinadors. Eren teclats mecànics i a poc a poc es van anar substituint per un estil de teclats que tendien a ser al més plans possible. Aquests tenien unes tecles extremament primes, anomenades slim i que van voler imitar els teclats dels populars MacBooks d’Apple, sempre referents pel que fa al disseny.

En un entorn portàtil es pot entendre perfectament la recerca per optimitzar les tecles i el seu recorregut al polsar, al cap i a la fi han de formar part d’un dispositiu transportable. Però als ordinadors de casa, els estàtics, que molta gent utilitza per treballar a diari, la cosa sembla que torna a canviar, i ara són els teclats mecànics els que volen tornar a regnar a les llars.

Bona part de la culpa, per dir-ho d’alguna manera, la tenen els usuaris de videojocs, que han trobat en aquest tipus de teclats uns dispositius més ràpids i amb més sensibilitat a l’hora de jugar. Però els experts també parlen que aquest tipus de teclats són ideals també per escriure.

Entre els seus avantatges hi trobem que, malgrat que les tecles siguin molt més grans, i amb un recorregut més llarg, és molt més senzill arribar a polsar certes tecles més allunyades de la nostra ma, cosa que s’agraeix a l’hora de passar-se hores escrivint. Asseguren els que porten temps amb aquests teclats que el dolor de dits i mans es redueix notablement.

A tot això cal sumar-hi un element també nostàlgic que té a veure amb el so. Aquests aparells, al ser mecànics, realitzen els mateixos sons al polsar que aquells vells teclats, cosa que a molts els pot semblar positiu i a d’altres, per un volum de tecleig més elevat, molest.

Si en tenen un sabran de què els parlo. I si no, a totes les botigues d’electrònica en trobaran. Això sí, són més cars que un teclat normal.

Auge dels teclats mecànics

Auge dels teclats mecànicsSEGRE

tracking