SEGRE
Parlem de ratolins

Parlem de ratolinsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada vaig parlar-los d’un dels perifèrics de moda, els teclats, que han vist com en els darrers anys el disseny els ha fet passar d’aquells teclats extremament prims fins als teclats durs, pesats i de grans tecles actuals. Una tendència clarament marcada pel món dels jugadors de jocs que obvia la gent que els fa servir per escriure.

Avui els vull parlar d’un dels perifèrics dels quals se sol parlar menys, el ratolí. Com en el cas dels teclats, la retrospectiva ens porta a aquells ratolins blancs de bola i dos botons que s’havien d’anar netejant regularment per garantir la seva fluïdesa. A poc a poc van anar convergint cap als teclats òptics que es movien per llum. La seva forma, un altre cop dirigida pel disseny d’Apple, s’ha anat movent cap als ratolins plans, més bonics, i amb cada vegada menys botons. Microsoft, amb el seu Arc, ha anat seguint l’estela en disseny.

Però certament és un sector que ha variat molt poc en els últims anys. Sobretot tenint en compte que es tracta d’un perifèric que té una funció principal, ajudar-nos a moure i interactuar per la nostra pantalla, i una de secundària, garantir una bona salut articular en els nostres canells i mans. En aquesta segona part vull destacar un nou tipus de ratolins que, malgrat no siguin del tot nous, sí que cada vegada se’n parla més. Són els ratolins verticals. Aquest ratolins permeten que la ma realitzi moviments més naturals i manté el canell completament recte i en repòs. Un dels seus objectius és reduir la síndrome del túnel carpià i lesions. Però certament alguns estudis diuen que si bé aquest moviment de canell es redueix, augmenta el del braç.

El seu gran inconvenient és que el procés d’adaptació a aquest tipus de ratolins és llarg, però un servidor els garanteix que, si tenen paciència, es pot convertir en un aliat, sobretot si en tenen un altre de convencional per anar canviant-lo regularment i així alleugerir esforços. De totes maneres, com que en el tema de la moda ja ho hem vist tot, estic segur que d’aquí a poc temps tornarem a veure ratolins de bola. Al temps!

Parlem de ratolins

Parlem de ratolinsSEGRE

tracking