SEGRE
Surface ‘low cost’

Surface ‘low cost’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Microsoft ha fet un esforç, els darrers anys, a crear els seus propis dispositius de treball. Després d’un pas fugaç pel món de la telefonia mòbil, en la qual va demostrar que hi arribava massa tard però amb bones idees, va llençar l’any 2013 el primer Surface, un ordinador portàtil amb un teclat innovador imantat i que era tauleta a la vegada. Malgrat que no acabés de triomfar, l’arribada de Windows 10 i el seu posterior regnat han fet que els productes posteriors de Microsoft comencin a ser clars aspirants a un dels reptes de la companyia de Redmond: competir amb els Macbook.

Per fer-ho, s’han armat de tecnologia de primera i de disseny comparable als productes d’Apple, i han anat llençant aparells per a tot tipus d’activitats, ordinadors portàtils, de sobretaula tot-en-un, portàtils mixtes amb tauleta i tauletes soles. Això sí, malgrat ser més econòmics que els productes de la poma, el preu de la família Surface encara és relativament massa alt per a tot els públics.

Per garantir l’accés global, Microsoft acaba de publicar el seu darrer dispositiu, anomenat Surface Laptop Go, un portàtil de gamma mitjana, lleuger i amb pantalla tàctil amb un preu d’entrada molt assequible, de 629 €. Amb tot el disseny i tecnologia adaptada al preu, Microsoft vol atacar el sector de l’educació i els estudiants, un mercat que considera vital i en el qual fa anys que treballa. És per això que una de les característiques clau del portàtil són les 13 hores d’autonomia, i que vol donar cobertura durant tota una jornada d’estudi. Surface Laptop Go s’ha presentat en tres versions més, amb un escalat de tecnologia que puja fins a 900 euros si es vol tenir un processador Intel Core i5 i fins a 8 Gb de memòria RAM, i que serà més adequat per a qui vulgui un punt de potència per treballar amb més solvència. Microsoft ha trobat amb la gamma Surface, un fil amb productes d’alta qualitat i disseny amb què vol tornar a competir en un sector fins fa poc desconegut. Moviment que també té a veure amb la desaparició de fabricants històrics de portàtils, com Sony i la línia Vaio.

Surface ‘low cost’

Surface ‘low cost’SEGRE

tracking