SEGRE
Canvis musicals

Canvis musicalsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa uns dies els usuaris de dispositius Android hauran notat que a la botiga Google Play ha desaparegut la pestanya de Google Play Music. Google Play Music va ser un dels serveis que el gegant Alphabet (Google) va crear amb l’auge de la botiga d’aplicacions, juntament amb Play Movies o la botiga de llibres. Amb els anys, Google va veure com els serveis de vídeo sota demanda (VOD) com Netflix o HBO, i els serveis de música sota demanda, com Spotify, començaven a prendre usuaris i visualitzacions a la seva plataforma estrella, Youtube. Va ser el moment en què va reaccionar i va començar a incorporar produccions pròpies, pel·lícules i música, a Youtube.

El seu interès era clar, agrupar en un sol espai que tothom coneixia altres serveis. Naixia Youtube Music i Youtube Movies. Va passar llavors que els usuaris de Google tenien dues maneres diferents, i no vinculades, de gaudir d’aquests serveis. En el cas de la música, Google Play Music i Youtube Music. El mateix exemple pel tema de les pel·lícules. Es veia a venir, doncs, que Google eliminaria algun dels dos serveis, per duplicats, encara que això els fes perdre alguns usuaris i subscriptors. El que tenia més possibilitat de desaparèixer era Play Music, per ser d’accés més complicat, i no formar part d’una gran comunitat amb centenars de milions d’usuaris, com Youtube. Es tracta, tot això, de moviments empresarials per organitzar i agrupar els diferents projectes que van llençant, sobretot en casos en què aquestes plataformes de serveis tenen multituds d’eines en expansió que, en un moment determinat, poden sobreposar-se a les altres.

Preveient aquest canvi, seria lògic que en el tema de les pel·lícules passés exactament el mateix. Que Google suprimís el Play Movies de la seva botiga d’aplicacions i derivés tot aquest servei a Youtube.

Com veuen, el món de les tecnològiques és vibrant i en constant evolució. Sobre això, Jeff Bezos, propietari d’Amazon, l’empresa avui més important del planeta, va dir fa poc als seus treballadors que es preparessin, perquè Amazon cauria algun dia o altre.

Canvis musicals

Canvis musicalsSEGRE

tracking