SEGRE
Twitter Fleets

Twitter FleetsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Havia de passar i ha passat. Twitter, la xarxa social de text, basada en missatges curts que van passar dels 140 caràcters als 280 per donar més espai, canvia d’una forma abrupta el seu model. Fins ara els usuaris tenien la possibilitat de publicar imatges i vídeos, sempre sota l’aparença de la piulada tradicional, i sense deixar l’esperit de xarxa social textual. Avui ens arriba un canvi substancial: es diu Fleets i canviarà el futur de Twitter.

Abans d’explicar què és Twitter Fleets, un apunt sobre la tecnologia i els depredadors de tecnologia. Fa anys Snapchat va ser la primera gran xarxa social que va introduir les històries curtes i volàtils, que duren 24 hores i es basen, sobretot, en la imatge i el vídeo. Quan Snapchat va començar a despuntar amb aquest model, Instagram va veure que aquesta nova gestió de continguts interessava als usuaris i va copiar la tecnologia. Al veure que funcionava, Facebook va fer el mateix, i després s’hi va afegir LinkedIn. Twitter seguia sent un oasi independent. Fins avui.

Les històries, a Twitter anomenades Fleets, són missatges curts, en format vertical, en el quals els usuaris poden publicar imatges, vídeos i textos. També hi poden publicar piulades, de manera que qualsevol usuari podrà publicar un contingut a la seva línia cronològica i després promoure-la a través dels Fleets. Com passa a Instagram, Facebook i Linkedin, apareixen a la part superior de la pantalla de l’usuari.

És una bona idea? En part, sí. Intueixo que els usuaris acceptaran aquesta nova eina de Twitter i l’aniran implementant de forma gradual. A més, servirà a Twitter per acaparar temps de pantalla dels usuaris, que fins avui anaven a altres xarxes com Instagram per veure les històries dels seus amics. I, d’altra banda, se sol dir que a Twitter tot són baralles textuals, i que a Instagram els usuaris mostren la nostra cara més amable. Amb Fleets, Twitter podria revertir aquest pensament comú. Per contra, repeteixo que Twitter era fins avui un oasi independent. Avui entra al món de les xarxes socials adultes.

Twitter Fleets

Twitter FleetsSEGRE

tracking