SEGRE
Resums anuals

Resums anualsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els més de vuit anys que edito aquesta columna ininterrompudament, setmana rere setmana, i en els gairebé 450 articles, diria que només hi ha una vegada que he repetit tema. I és, sempre, en aquestes dates. Arriba el final d’any i amb ell arriben els resums anuals. És un fet habitual i cíclic, en el qual les xarxes socials més rellevants exploren el que ha donat de si aquest any, fet que els serveix per remoure memòries i continguts ja vistos i llençats durant l’any. Donar-los una segona vida.

Una de les primeres a treure els seus continguts ha sigut Spotify, la casa gran de la música en streaming. A través del seu 2020 Wrapped, ens dirà què ha sigut el que nosaltres, com a usuaris, hem escoltat més durant l’any. Tindrem a la nostra disposició minuts escoltats, estils i grups o artistes preferits, així i també com els podcasts, que cada vegada es fan un lloc més gran en l’escolta en diferit. Òbviament Spotify aprofita totes les seves eines per oferir-nos aquests continguts de la forma més àgil per compartir les nostres dades a les xarxes socials. Quan els usuaris van començar a veure els seus resums anuals, les xarxes socials generalistes es van omplir dels resums musicals. Un altre clàssic és el Rewind de Youtube, un vídeo en què la xarxa social de vídeos resumeix d’una forma creativa tots aquells continguts més vistos de l’any. Però alerta, enguany no serà així. YouTube, a través d’un comunicat, ha explicat que aquest 2020, per la seva dificultat, serà diferent, i no hi haurà el Rewind que s’anava fent ininterrompudament des de l’any 2010. Sembla una postura lògica, però cal dir que el vídeo Rewind de YouTube de l’any 2018 va convertir-se en un gran mofa per part dels usuaris, que van convertir-lo en el vídeo amb més no m’agrada de la història de YouTube, amb més de 18 milions. Sembla que la companyia hauria aprofitat l’avinentesa del 2020 per deixar enrere aquests vídeos.

També fa un resum anual, com cada any, la nostrada pàgina web de SEGRE, que d’ara fins a final d’any ens recordarà a tots els lectors aquelles notícies que han sigut les més importants de tot aquest any tan i tan estrany. 

Resums anuals

Resums anualsSEGRE

tracking