SEGRE
Tendències per al 2021

Tendències per al 2021SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja hem deixat enrere, per fi, un any tràgic que ens ha comportat canvis sobtats, també pel que fa a la tecnologia. D’un dia per l’altre vam haver de modificar hàbits laborals, entendre com funcionaven les plataformes de teletreball, plataformes digitals de reunió i equips i la resta. Tot això ho haurem de mantenir durant aquest 2021, ja que aquest teletreball ha vingut, en la majoria de casos, per quedar-se i ajudar a la nostra conciliació familiar, sempre que sigui possible, amb horaris mixtos entre una relació física a la feina i la que puguem fer a casa. Però parlem de tecnologia i de tot allò que podrem veure durant aquest 2021.

D’entrada, vull parlar-los d’una de les tendències que han de regnar aquest 2021 i que ja fa temps que treuen el cap. Es tracta, ni més ni menys, dels assistents de veu i de la nostra relació amb ells. No perquè siguin novetat, sinó perquè enguany veurem com empreses i serveis inverteixen en els continguts que ens puguin explicar els mateixos assistents virtuals. Penso en podcasts i mitjans d’informació, sobretot, que hauran de començar a adaptar-se per a un públic que cada vegada consumeix més àudio.

Referent als assistents virtuals podem parlar també de l’Internet de les Coses, coneguda com a IoT. Ja sé que fa temps que en parlem i que sembla que no acaba d’arribar. En tot cas, el 2021 ha de ser un any de més creixement cap a un escenari inevitable de futur en què tot estarà connectat. L’arribada del 5G hauria d’ajudar a la seva implantació, però ja saben que la bretxa digital a casa nostra és complicada de gestionar. Anirà per llarg, però aquest 2021 farem passos endavant. Pel que fa a gadgets, el més destacat que veurem enguany i que podria despuntar definitivament són els dispositius plegables. Windows, per la seva part, treballa en la versió 10X del seu sistema operatiu, que donarà cobertura a aquests nous aparells, que arribaran plegables i enrotllables. Per cert, a tots vostès, que em llegeixen des de fa més de vuit anys, espero que hagin tingut una bona entrada d’any. Rebin els meus millors desitjos per aquest –ESPEREM – pròsper 2021.

Tendències per al 2021

Tendències per al 2021SEGRE

tracking